Δραστικές περικοπές στη Deutsche Bank

Newsbomb

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σκοπεύει να καταργήσει μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στον τομέα της λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής, υποστηρίζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine οι απολύσεις προβλέπονται σε εσωτερικό έγγραφο που παρέδωσε προ ημερών στα συνδικάτα ο νέος επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν από κοινού με τον διευθυντή προσωπικού Καρλ φον Ρορ και τον επιφορτισμένο με το private banking Κρίστιαν Σέβινγκ, με αποτέλεσμα η περίοδος πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων να είναι «άσχημη» για τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα της τράπεζας, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πάντως η σχετική διαβούλευση αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Συνολικά η Deutsche Bank απασχολεί 12.000 εργαζόμενους στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική, επομένως οι περικοπές αφορούν 3.200 άτομα. Η μείωση προσωπικού θεωρείται αναμενόμενη, καθώς η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταργήσει μέχρι το 2017 περίπου 200 από τα συνολικά 700 υποκαταστήματα που διαθέτει στη Γερμανία.

Πηγή DW

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved