ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα και συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Αγροτικά μπλόκα και συλλαλητήρια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Κλιμακώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας τις κινητοποιήσεις τουςενάντια στα νέαμέτρα που προωθούνται και κυρίως για ζητήματα που αφορούν το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης (2/12) η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», συγκέντρωσε στο Μεγαλοχώρι και στη Φαρκαδόνα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Σύσκεψης των Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων, γα κλιμάκωση του αγώνα τους.

Παράλληλα, με συλλαλητήριο και μπλόκο στο «Δέλτα» Καρδίτσας, κλιμακώνουν σήμερα Πέμπτη, τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες του νομού Καρδίτσας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), χαρακτήρισε «μονόδρομο για τους μικρομεσαίους αγρότες την κλιμάκωση του αγώνα». «Μας κήρυξαν τον πόλεμο θα τους πολεμήσουμε κι εμείς», συμπλήρωσε.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Παλαμά Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων όπου θα αποφασιστεί η κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων.

«Οργανώνουμε, τις επόμενες μέρες, κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, στις τράπεζες, στην Εφορία, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς και τις απειλές που εκτοξεύονται για κόψιμο ρεύματος, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών. Δίνουμε οργανωμένη απάντηση στη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης» τονίζεται σχετικά, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».