ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Παραλύει σήμερα, Πέμπτη (3/12/2015) η χώρα λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο ασφαλιστικόνομοσχέδιο που προωθείται από την κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβριο.Στην απεργία θα συμμετάσχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Για τις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, έχει προγραμματίσει τις προσυγκεντρώσεις του το ΠΑΜΕ, το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών έχουν οριστεί στα εξής σημεία:

• Πλατεία Βάθης: Εργαζόμενοι σε Μέταλλο, Φάρμακο, Τύπο-Χαρτί, Χημική Βιομηχανία, Ενέργεια, Τρόφιμα-Ποτά, Κλωστοϋφαντουργία, Μεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Τηλεπικοινωνίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

• Κάνιγγος: Εργαζόμενοι σε Κατασκευές, Εμπόριο, Λογιστές, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Επισιτισμός-Τουρισμός, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στο Δημόσιο, σωματεία από το χώρο της Υγείας, Καλλιτέχνες, τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.

• Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ,

• Στην Οδό Αθηνάς, στο ύψος της Ομόνοιας: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής και οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

• Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην γενική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας πργματοποιούν οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Δείτε ΕΔΩ ποια δρομολόγια του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Σχετικές ειδήσεις