ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιανουαρίου (πίνακες)

Newsroom Newsroom

ΔΕΗ: Έρχονται μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Ιανουαρίου (πίνακες)

Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για την νέα χρονιά (2016) αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με περιορισμό των λεγόμενων μονοπωλιακών χρεώσεων.

ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ - ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Πρόκειται για χρεώσεις που αφορούν τη χρήση των Δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και το Τέλος Αέριων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) που μεταξύ άλλων επιδοτεί και την παραγωγή ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές.

Για τους οικιακούς καταναλωτές οι νέες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ -σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ- θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου θα είναι μειωμένες κατά 5,4% σε σχέση με τις ήδη ισχύουσες, ενώ για τα δίκτυα μεταφοράς η μείωση θα ισχύσει από την 1η του δεύτερου μήνα του 2016 (Φεβρουάριος) θα είναι της τάξης 12,5% στο σκέλος ισχύος και 3,91% στο σκέλος ενέργειας. Όσον αφορά για τα τέλη διανομής για τους οικιακούς πελάτες αυτά θα παραμείνουν παγωμένα και στα ίδια επίπεδα του 2015.

Τα νέα ρυθμιζόμενα τιμολόγια για την πλειονότητα των καταναλωτών θα είναι μειωμένα την επόμενη χρονιά με εξαίρεση τις χρεώσεις για ορισμένες κατηγορίες μεγάλων καταναλωτών όπου ισχύει πάγωμα των χρεώσεων ή αυξήσεις.

«Οι αποφάσεις επιφέρουν συνολικά σημαντική μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες καταναλωτών ή κατ' ελάχιστον, μια σχετική σταθεροποίηση (αποτροπή ή συγκράτηση έντονων μεταβολών) για την περίπτωση των πελατών ΥΤ και ΜΤ με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 13 GWh, σηματοδοτώντας έτσι την ομαλή προσαρμογή των εν λόγω χρεώσεων στις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου», σημειώνει σχετικά η ΡΑΕ.

Δείτε παρακάτω τους πίνακες με τις νέες χρεώσεις

pinakas1
pinakas2
pinakas3
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved