ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης - Δύο νεκροί (vid)

Ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης - Δύο νεκροί (vid)

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στα νερά του Αιγαίου

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη Χίο και τη Λέρο για το προσφυγικό ζήτημα, λίγα μίλια πιο μακριά, στη Μυτιλήνη, σημειώνεται νέο ναυάγιο με θύματα μετανάστες.

Οι Τούρκοι διακινητές και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που από το πρωί σήμερα επικρατούν στην περιοχή με ανέμους βόρειους βορειανατολικούς έντασης έξι μποφώρ έδιωξαν από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ ξύλινη λέμβο με άγνωστο ακόμα αριθμό επιβαινόντων με αποτέλεσμα να σημειωθεί το νεό ναυάγιο.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να σώσουν αρκετούς μετανάστες, ωστόσο δύο δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί από τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Πρόκειται για ένα μικρό κοριτσάκι και έναν άνδρα.

Η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων ανατράπηκε.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί δυο επιβαινόντων, που μαζί με περίπου 60 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Στο σημείο έχει στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης και συμμετέχουν ένα σκάφος της Frontex, σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma και ιδιωτικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 83 άνθρωποι που στο σύνολο τους μεταφέρθηκα στο λιμάνι του Μολύβου και από εκεί σε καταυλισμούς.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος ενώ στην περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν οι προαναφερθείσες δυνάμεις.

Σχετικές ειδήσεις