ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Βρέθηκε usb με προκήρυξη για τη βόμβα στο ΣΕΒ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. - Βρέθηκε usb με προκήρυξη για τη βόμβα στο ΣΕΒ

Άγνωστος τηλεφώνησε το μεσημέρι της Δευτέρας(21/12) σε εφημερίδα, αναφέροντας ότι υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης της τρομοκρατικής ενέργειας στοΣΕΒ, τον περασμένο Νοέμβριο. Βρέθηκε στικάκι, σε καφάο στα Εξάρχεια.

Με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Το Βήμα», ένας άνδρας υποστήριξε ότι υπάρχει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την τοποθέτηση βόμβας στην είσοδο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος 5, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι η προκήρυξη, βρισκόταν σε κίτρινο φάκελο ο οποίος είχε αφεθεί στη διασταύρωση Εμμ. Μπενάκη και Σμολένσκι, στα Εξάρχεια.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, που μετά από εξονυχιστική έρευνα ανακάλυψαν μέσα σε καφάο του ΟΤΕ, ένα στικάκι (usb), το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη της βόμβας, τα ξημερώματα της 24η Νοεμβρίου, είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές τόσο στο ίδιο το κτήριο που είχαν στόχο οι τρομοκράτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχαν διαρεύσει από η Αστυνομία, η βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ «φωτογράφιζε» ενέργεια του «Επαναστατικού Αγώνα», την «ουρά» του Νίκου Μαζιώτη.

Ρoή Ειδήσεων