ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ασφαλιστικό: Χιλιάδες στην πορεία δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών (pics)

Νέο ασφαλιστικό: Χιλιάδες στην πορεία δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών (pics)

Χιλιάδες δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί και άλλοι επιστημονικοί φορείς διαδηλώσαν στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στονέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πέρασε από το υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια οι χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των δικηγόρων υπό τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας επισκέφθηκε την αντιπρόεδρο της Βουλής , Τασία Χριστοδουλοπούλου και της εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του επιστημονικού κλάδου.

Της επέδωσαν μάλιστα και σχετικό ψήφισμα, ζητώντας την στήριξή της για να μην ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου από την πλευρά της υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για το καλύτερο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, δήλωσε ότι ένας νέος δικηγόρος που δηλώνει εισόδημα 10.000 ευρώ το χρόνο, επιβαρύνεται με τη φορολογία και τις εισφοροδοτικές υποχρεώσεις με ποσό 9.956 ευρώ και προανήγγειλε ότι ο αγώνας θα είναι διαρκείας και δεν επιτρέψουν να περάσει το νέο σχέδιο νόμου.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: «Αγώνας διαρκείας, είναι η απάντηση στον υπουργό Εργασίας», «Πάμε τώρα σε αποχή, δεν έχουμε άλλη αντοχή», «Έλα πίσω στη δικηγορία, να σου πούμε πώς γράφεται η ιστορία», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό»...

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.

Σχετικές ειδήσεις