ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Σε 48ωρη απεργία από την Τετάρτη (20/1) οι ναυτικοί

Ασφαλιστικό: Σε 48ωρη απεργία από την Τετάρτη (20/1) οι ναυτικοί

Δεμένα θα είναι τα πλοία την Τετάρτη (20/1) και την Πέμπτη (21/1), μετά τη 48ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ζητώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού που εντάσσει τους ναυτικούς στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Γιάννης Χαλάς προειδοποίησε ότι ο κλάδος είναι αποφασισμένος να φθάσει μέχρι το τέρμα και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία είδους υποχώρηση, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «αυτά που ως αντιπολίτευση πιστεύανε ότι οι άλλοι δεν τα κάνουν, τα κάνουν τώρα αυτοί εδώ».

Η απεργία των ναυτικών θα ξεκινήσει στις 06:00 το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής. Από την κινητοποίηση δεν εξαιρούνται τα πλοία μεταφοράς προσφύγων. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ.

Την Πέμπτη στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Σχετικές ειδήσεις