ΕΛΛΑΔΑ

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό

Μαζική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (23/01) εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στο συλλαλητήριο ήταν να αποσυρθεί «ο νόμος - λαιμητόμος που τσακίζει την ασφάλιση και τις συντάξεις».

Παρά το τσουχτερό κρύο στη συγκέντρωση η συμμετοχή ήταν μαζική και το «παρών» έδωσαν συνεργαζόμενες οργανώσεις συνταξιούχων, οικοδόμοι, απόστρατοι αστυνομικοί, εργαζόμενοι στη Softex και άλλα σωματεία εργαζομένων απ' όλη την Ελλάδα.

pame sillalitirio2

Ακολούθησε πορεία στην Βουλή όπου οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για λίγη ώρα φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «συστράτευση όλο το λαϊκό κίνημα και τις κοινωνικές τάξεις που είναι τα μόνιμα θύματα» για να μην περάσει αυτός ο νόμος.

Την ίδια ώρα, διοργανώθηκαν αντίστοιχα συλληλατήρια στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, όπως το Ηράκλειο, τα Γιάννενα, η Λάρισα, η Καβάλα, η Πάτρα, οι Σέρρες, η Λαμία, τα Τρίκαλα, η Κόρινθος κ.ά.

Νέα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, την ώρα που θα πραγματοποιείται στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για το ασφαλιστικό, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να απαιτούν την απόσυρση του νόμου-λαιμητόμου, όπως χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ, το προσχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σχετικές ειδήσεις