ΕΛΛΑΔΑ

Μαγνησία: Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών - Δείτε ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί

Μαγνησία: Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών - Δείτε ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί

Με νέες αφίξεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων από τα χωριά της περιοχής, ενισχύουντα μπλόκα τους οι αγρότες της Μαγνησίας στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών.

Περίπου 600 τρακτέρ (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών) βρίσκονται σήμερα Σάββατο (23/01) στον κόμβο Μικροθηβών κι έχουν σταθμεύσει στα δεξιά του δρόμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο αυτοκινητόδρομος όμως έχει αποκλεισθεί από χθες το απόγευμα, αφού έχουν σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα γεωργικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται η κυκλοφορία μέσω παραδρόμων στην περιοχή, αλλά κυρίως μέσω Βόλου.

agrotes magnisia3

Η προσέλευση αγροτών με τα μηχανήματά τους συνεχίζεται και σήμερα, και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ώστε να μην περάσουν οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που θεωρούν ότι θα είναι η χαριστική βολή του κλάδου.

Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, προκειμένου να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων τους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος μιας άλλης επαγγελματικής ομάδας, αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση.

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων