ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Έριξαν «πόρτα» στον Τσίπρα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες - Έριξαν «πόρτα» στον Τσίπρα

Με εξάωρους αποκλεισμούς σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία θα κλιμακώσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, όπως αποφάσισαν κατά τη σημερινή (26/01) συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων που έγινε στη ΝίκαιαΟ αγώνας συνεχίζεται ενωτικά και με μεγαλύτερο σθένος», δήλωσαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στη Σίνδο.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΠΛΟΚΩΝ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Κλείνουν τα Τέμπη ξανά την Τετάρτη

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3μμ θα παραμείνουν αύριο κλειστά τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα το απόγευμα τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

Μετά τις τρεις θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας, και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες κατά τη σύσκεψη που είχαν στη Σίνδο, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από 66 μπλόκα της χώρας.

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση επανέλαβαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν ότι επίσης δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό από τα υπόλοιπα κόμματα αν προηγουμένως δε λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Η συνάντηση στη Σίνδο καλεί, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στις 3 μ.μ., ημέρα κατά την οποία εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

«Δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό μέχρι να αποσύρει το σύνολο των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων», τόνισαν οι αγρότες μετά την ολοκλήρωση της συνδρίασης στη Σίνδο και έδωσαν ραντεβού στις 3 το μεσημέρι της 28ης Ιανουαρίου στην έκθεση Agrotica.

Επίσης, σημείωσαν ότι προχωρούν σε μπλοκάρισμα των δρόμων σήμερα από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, διάστημα κατά το οποίο διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, και αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Νωρίτερα και μετά από σχεδόν μια ώρα συνεδρίασης σε έντονο κλίμα, οι αγρότες των Τεμπών είχαν αποχωρίσει, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα και να μην συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση.

«Αν είναι έτσι η διαδικασία τους την χαρίζουμε», δήλωσε αποχωρώντας ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Τεμπών.

Λίγο αργότερα αποχώρησαν και οι εκπρόσωποι πέντε ακόμα μπλόκων της χώρας, δηλώνοντας ότι όσοι είναι μέσα στη συνεδρίαση δεν τους εκπροσωπούν, καθώς δεν έχουν εκλεγεί.

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η έτερη συνεδρίαση της ημέρας, αυτή στη Νίκαια, με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο να αποφασίζει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με εξάωρους -πλέον- αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, πιθανότητα 12:00 με 18:00 ενώ «έπεσε» και η πρόταση και για ολοκληρωτικό μπλακ άουτ.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του ασφαλιστικού, του φορολογικού κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει μπλόκα σ’ όλη τη χώρα. Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.

Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της ΕΕ. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε «διάλογο».

Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και των τεκμήρια διαβίωσης".

Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να στρέψουν εναντίον τους τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες ενώ τονίζουν ότι δεν λένε όχι στο διάλογο αλλά διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν πάρει πίσω το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα τεκμήρια διαβίωσης.

«Αν φύγουμε από αυτό τον αγώνα, ή η τράπεζα θα μας πάρει τα σπίτια ή η εφορία», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

2452514

«Ανοιγοκλείνουν» την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι

Άνοιξαν την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου οι αγρότες στο Καλαμάκι και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία που διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης λίγο μετά την γέφυρα του Ισθμού και επαναφορά στην ΠΑΘΕ στο ύψος της εισόδου των Αγίων Θεοδώρων.

Ανοικτές οι εθνικές οδοί σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στις τρεις εθνικές οδούς, Πατρών - Αθηνών, Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα το βράδυ, αγρότες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς.
Οι αγρότες αποχώρησαν από τους δρόμους, ύστερα από ένα δίωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών, σε Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Κεφαλόβρυσο και Ευηνοχώρι. Όμως, παραμένουν στα σημεία, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους.

2452520

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ήταν συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά.

Τρία είναι πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, έκλεισαν και σήμερα συμβολικά το δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο». Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.

Στον νομό Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, δύναμη του μπλόκου κατευθύνθηκε ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης. Στο μεταξύ, περισσότερα από 180 τρακτέρ έχουν κατασκηνώσει στο τελωνείο των Ευζώνων και τονίζεται ότι πρόκειται για το μπλόκο Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς.

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τρία μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλόκαραν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Στο χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Σύμφωνα με την αγροτοσυνδικαλίστρια Άννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και σήμερα θα γίνει δίωρος αποκλεισμός». Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Μπλόκα έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία στα Γρεβενά και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Σε επαναπροσδιορισμό της θέσης τους προχώρησαν οι προσκείμενοι στην Πρωτοβουλία Αγροτών (μπλόκο Κουλούρας), όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της οργάνωσης. Σύμφωνα με όσα είπε, τελικά δεν θα γίνει η προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη και θα μεταβεί αντιπροσωπεία τους για να επιδώσει εκ νέου ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη.

Επίσης, η Πρωτοβουλία Αγροτών, ενώ επί σειρά ημερών δεν εκδήλωνε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε διάλογο με τα υπόλοιπα μπλόκα, τελικά σήμερα αποφασίστηκε να μεταβεί αντιπροσωπεία της στη συνάντηση της Σίνδου.

english2

Μαγνησία

Αγρότες με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, προερχόμενοι από τα χωριά του κεντρικού και νότιου Πηλίου, έφθασαν το πρωί στον Βόλο και συγκεντρώθηκαν στον Περιφερειακό, με στόχο στη συνέχεια να κατευθυνθούν προς το αγροτικό μπλόκο στις Μικροθήβες, για να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους που ήδη βρίσκονται στα μπλόκα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για περισσότερα από 150 τρακτέρ από τα Λεχώνια, τη Δράκεια, τις Μηλιές, την Αργαλαστή, το Νεοχώρι και άλλα χωριά της περιοχής.

Συμβολικά αποκλείσθηκαν από τους αγρότες οι Α' και Β' Εφορίες του Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ήπειρος

Οι αγρότες στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο έξω από το λιμάνι, προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εξόδου προς την Εγνατία οδό, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ ενώ παράλληλα σε αποκλεισμούς δρόμων το βράδυ προσανατολίζονται οι αγρότες στο Κομπότι και την παλιά γέφυρα της Άρτας.

Εν τω μεταξύ, το μπλόκο που αιφνιδιαστικά έστησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Κακκαβιάς, ενισχύθηκε σήμερα το πρωί και από τις 11 το πρωί έως την 1 μ.μ πραγματοποιήθηκε δίωρος αποκλεισμός του δρόμου.

Έβρος

Το άνοιγμα του μπλόκο στον κόμβο Ριζίων-Καστανέων Ορεστιάδας για σήμερα, αποφάσισαν οι αγρότες οι οποίοι παραμένουν στο σημείο με τα περίπου 480 αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα. Τους αγρότες του βορείου Έβρου επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, ο οποίος ευχήθηκε σύντομα τα αιτήματά τους να βρουν τη δίκαιη λύση τους.

Κρήτη

Αγρότες απέκλεισαν σήμερα το υποκατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, με περιορισμένη όμως συμμετοχή, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή τους για τα μέτρα του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Οι αγρότες αποχώρησαν το μεσημέρι, για να επιστρέψουν -όπως δήλωσαν- αύριο το πρωί, ενώ κάλεσμα απευθύνουν προς τον αγροτικό κόσμο για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, στο Oροπέδιο Λασιθίου οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει από χθες, κλείνοντας τον κόμβο που οδηγεί στο χωριό.

Πελοπόννησος

Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες της Πελοποννήσου και τις τελευταίες ώρες έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού στο Καλαμάκι και δηλώνουν πως θα κρατήσουν κλειστή την ΠΑΘΕ επ' αόριστον.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες στις 14.45 έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι και έχει αποκοπεί τελείως η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα από την Αττική, ενώ υπάρχει μεγάλη ουρά αυτοκινήτων εκατέρωθεν του μπλόκου.

Οι αγρότες της Νεμέας που νωρίτερα είχα αποκλείσει το λιμάνι και το Τελωνείο Κορίνθου έφυγαν, έλυσαν τον αποκλεισμό και πήγαν στον Ισθμό ενισχύοντας το μπλόκο που αριθμεί συνολικά περί τα 200 τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα και περί τους πεντακόσιους αγρότες. Παράλληλα για να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού αύριο το πρωί ανεβαίνουν στην Κορινθία αγρότες της Λακωνίας.

Οι αγρότες της Αρκαδίας από το μπλόκο της Νεστάνης απέκλεισαν τον δρόμο κάτω από τον ανισόπεδο κόμβο του αυτοκινητοδρόμου προς Βυτίνα και έχουν κλείσει το δρόμο για την Γορτυνία και την αρχαία Ολυμπία.

Τα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου παραμένουν στις θέσεις τους και όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, αύριο μεγάλη δύναμη αγροτών της Λακωνίας από όλα τα μπλόκα, κυρίως με αγροτικά αυτοκίνητα, θα ξεκινήσει για την Κόρινθο, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό διαρκείας της ΠΑΘΕ.

Πρόσθεσε δε ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Πελοποννήσου, από αύριο θα απέχουν από τις λαϊκές αγορές και ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις διαρκείας εντασσόμενοι στο πλευρό των αγροτών.

Στην Αργολίδα, τα μπλόκα Δαλαμανάρας και Κουτσοποδίου προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη του Άργους και του Ναυπλίου.

Με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Κορινθίας, καλεί τα μέλη του να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας και αντιπροσωπεία του θα βρίσκεται στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού.

Στο Ναύπλιο, επαγγελματίες αλιείς από το Ναύπλιο, τη Νέα Κίο και το Τολό μετέφεραν περίπου 60 αλιευτικά σκάφη, στα οποία είχαν αναρτήσει, μαζί με τις ελληνικές, μαύρες σημαίες και πανό κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ανοικτά του λιμανικού, μπροστά από το Μπούρτζι, τα έβαλαν σε παράταξη και απέκλεισαν το λιμάνι για περισσότερες από δύο ώρες, μην επιτρέποντας την είσοδο και την έξοδο πλοίων.

Οι αλιείς έκαναν αισθητή τη διαμαρτυρία τους ανάβοντας καπνογόνα, ενώ δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια, κυρίως, στο ασφαλιστικό.

Ανυποχώρητοι στον αγώνα τους δηλώνουν οι αγρότες της Μεσσήνης, οι οποίοι, με περίπου 80 τρακτέρ, βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με τα αιτήματά τους, ύστερα από ημίωρη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

Αργότερα, το κομβόι των τρακτέρ θα καταλήξει στο μπλόκο του Ασπροχώματος, αποκόπτοντας τη διέλευση των οχημάτων από και προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Ζάκυνθος

Κάλεσμα προς τους αγρότες της Ζακύνθου να βγουν στους δρόμους με τα τρακτέρ την επόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, απηύθυνε η συντονιστική επιτροπή αγροτών Ζακύνθου, το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου.

«Οι κυβερνώντες στην Ελλάδα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε βιομηχανίες,ώστε να έχουμε εναλλακτική λύση να εργαστεί η νεολαία του τόπου και οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν κίνητρα στο αγροτικό κόσμο και όχι να αποτρέπουν τη νεολαία μας και αυτή να φεύγει για το εξωτερικό» δήλωσε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Ζακύνθου, Αντώνης Αντίοχος.

Πληροφορίες: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις