ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: «Τσουνάμι» αντιδράσεων – Ποιοι και πότε απεργούν

Ασφαλιστικό: «Τσουνάμι» αντιδράσεων – Ποιοι και πότε απεργούν

Μήνας κινητοποιήσεων και αντιδράσεων κάθε είδους είναι ο Φεβρουάριος καθώς οι επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς της χώρας κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Μέχρι τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων όπως αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε το Σάββατο. Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε τη θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση και αποφάσισε τη συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου.

Μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και ειδικότερα η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από σήμερα Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες έχουν εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 4.00 το απόγευμα. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Την Τετάρτη απεργούν οι δημοσιογράφοι, με την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Η ΕΣΗΕΑ έλαβε την απόφαση να απεργήσει μία ημέρα πριν από τη γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλύψει το συλλαλητήριο και τις λοιπές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη έχουμε γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στην οποία θα συμμετέχουν οι περισσότεροι επαγγελματικοί φορείς. Μαζί με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ρολά κατεβάζουν τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και ο τομέας της Υγείας, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν και τα ταξί.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) πραγματοποιεί 48ωρη απεργία ενώ τα πλοία θα αναχωρήσουν κανονικά την Κυριακή στις 6:00 το πρωί για όλους τους προορισμούς.

Σχετικές ειδήσεις