ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Κω: «Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες» (video)

Συγκλονίζει ο δημοσιογράφος που συνελήφθη στην Κω: «Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες» (video)

Ένας δημοσιογράφος από την Κω ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο νησί, εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων του ακριτικού νησιού για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή Πυλί.

Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το στρατόπεδο 148, όπου θα δημιουργηθεί το Hotpsot, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι της Κω για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο καταγραφής προσφύγων.

Εκεί βρίσκονταν διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούν το χώρο όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων αλλά και των γκλομπ τους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που - σύμφωνα με την καταγγελία του - τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.

«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο από το vimatisko.gr σε δηλώσεις του περιέγραψε αναλυτικά τα όσα έζησε, από την στιγμή του ξυλοδαρμού του μέχρι την σύλληψή του και την προσαγωγή στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις