ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» λόγω της αγροτικής κινητοποίησης

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» λόγω της αγροτικής κινητοποίησης

Με προβλήματα διεξαγόταν για περισσότερες από τέσσερις ώρες, από τις 12 το μεσημέρι, η κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν συμμετέχοντες σε πέντε μπλόκα του νομού, οι οποίοι απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους όλους τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Τα τρακτέρ, που χρησιμοποιήθηκαν στη σημερινή κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης είχαν έλθει από τα μπλόκα στα πράσινα φανάρια, στην αερογέφυρα Θέρμης, στο Δερβένι, στη Χαλκηδόνα και στα Γιαννιτσά, ενώ τη συμπαράστασή τους έδειξαν με αντιπροσωπείες τους τα μπλόκα των Μαλγάρων και του Νησελίου Αλεξάνδρειας.

Πέραν του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης επί της Τσιμισκή, που διήρκησε μέχρι και λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα, εκπρόσωποι μπλόκων κατευθύνθηκαν με αγροτικό όχημα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Στο μεταξύ, αυτοί που είχαν παραμείνει μπροστά στο Λευκό Πύργο, αναχωρώντας στις 15:00 το μεσημέρι, έκαναν μια στάση με τα τρακτέρ τους στο Γερμανικό Προξενείο και τριμελής αντιπροσωπεία τους επέδωσε φυλλάδιο με τις θέσεις του κλάδου στην Πρόξενο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι έφθασαν με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο, περισσότερα από 100 τρακτέρ, από τα μπλόκα σε: πράσινα φανάρια, τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», την αερογέφυρα Θέρμης και το Δερβένι, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα ενσωματώθηκαν άλλα 200 από τα μπλόκα των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας.

Μέχρι και την έλευση των τρακτέρ από Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έδιναν φυλλάδια με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στους περαστικούς, αλλά και σε όσους έπιναν τον καφέ τους σε κεντρικά καταστήματα της πόλης.

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να «φρακάρει» το κέντρο της πόλης, αφού είχαν αποκλειστεί οι οδοί: Νίκης, Παύλου Μελά, Εθνικής Άμυνας, Νικολάου Γερμανού και η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σχετικές ειδήσεις