ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους οι λιμενεργάτες - Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Στους δρόμους οι λιμενεργάτες - Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (17/02), λιμενεργάτες, στο πλαίσιο της παλλιμενικής κινητοποίησης, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία τους.

Με αφετηρία την πλατεία Κλαυθμώνος, οι λιμενεργάτες κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι της πόλης.

Είχε προηγηθεί άλλη κινητοποίηση των λιμενεργατών, χθες, με τον συμβολικό αποκλεισμό στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά.

Οι λιμενεργάτες δηλώνουν ότι «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ». Καταγγέλλουν «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στη 48ωρη απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις