ΕΛΛΑΔΑ

Δύο μετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην πλατεία Βικτωρίας

Δύο μετανάστες έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας στην πλατεία Βικτωρίας

Απόπειρα αυτοκτονίας φέρεται να πραγματοποίησαν δύο μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας με αυτοσχέδιους βρόγχους, τους οποίους στερέωσαν σε ένα δέντρο και επιχείρησαν να κρεμαστούν.

Σοκάρουν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (25/02) στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου τις τελευταίες ημέρες έχει κατακλυστεί από μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν τρόπο για να ταξιδέψουν στην κεντρική Ευρώπη.

Οι δύο μετανάστες χρησιμοποιώντας μπλουζάκια και κασκόλ κατασκεύασαν θηλιές και επιχείρησαν να κρεμαστούν από δέντρα της πλατείας.

skfd

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομοεθνείς τους απέτρεψαν τους δύο άνδρες από την αυτοκτονία την τελευταία στιγμή, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μεταφέρει σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο λόγος για τον οποίο οι δύο μετανάστες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους με αυτό τον τρόπο είναι η απελπισία που αισθάνονται λόγω του εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια.

Μάλιστα οι δυο 25χρονοι άνδρες κατάγονται από το Πακιστάν και βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και ένα μήνα, περιμένοντας μάταια, να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για να φύγουν προς τη βόρεια Ευρώπη.

Χιλιάδες πρόσφυγες προσπαθούν να βρουν τρόπο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Σε καθεστώς απελπισίας βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα ακόμη και με τα πόδια! Δραματικές στιγμές με παιδιά να κοιμούνται στο δρόμο. Με έκτακτα δρομολόγια πλοίων μεταφέρονται χιλιάδες άνθρωποι από τα νησιά στο λιμάνι του Πειραιά!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε 18 σημεία της χώρας. Δήμοι, οργανώσεις και απλοί πολίτες βρίσκονται σε κινητοποίηση προκειμένου να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά και στους ηλικιωμένους.

Σχετικές ειδήσεις