ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ικαρία: Εργάτες διαμελίστηκαν από μηχάνημα

Τραγωδία στην Ικαρία: Εργάτες διαμελίστηκαν από μηχάνημα

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άτομα το πρωί της Πέμπτης σε εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Μαυριάνου, στη Δημοτική Κοινότητα Αμάλου της Ικαρίας.

Πρόκειται για δύο εργάτες 59 και 54 ετών που εργάζονταν στη διάνοιξη του δρόμου Κάλαμος - Νας. Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο ένας από τους δύο πιάστηκε στα ρουλεμάν μηχανήματος με αποτέλεσμα να παγιδευτεί σε αυτό και να βρει τραγικό θάνατο. Ο συνάδελφός του που έσπευσε να τον βοηθήσει δεν τα κατάφερε και είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, που ερευνά τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, και οι δύο εργάτες διαμελίστηκαν και ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ που έφτασαν στην περιοχή.

Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός 40χρονου και ενός 52χρονου που είναι οι υπεύθυνοι του εργοταξίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων με ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, πρέπει να βγουν στο φώς. Τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες, ώστε να αποτελέσουν στο μέλλον πολύτιμα εργαλεία για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών. Η αποψίλωση από προσωπικό και ουσιαστικά η παράλυση των υπηρεσιών επιθεώρησης εργασίας, που στερεί τους χώρους δουλειάς, από ουσιαστικούς ελέγχους, δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (μαζί με την πρόσφατη τραγωδία) θρηνούμε τέσσερις συναδέλφους, που έχασαν τη ζωή τους πάνω στη δουλειά στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Ικαρίας-Φούρνων σε ανακοίνωσή του τονίζει πως ο δρόμος Κάλαμος-Νας που θα έδινε πνοή στη ζωή των κατοίκων της Β.Δ Ικαρίας, καρκινοβατεί η αποπεράτωσή του εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μιλά για «βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών μέτρων και ελέγχων από την υποστελεχωμένη Επιθεώρηση Εργασίας» καθώς και έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στα εργοτάξια. Και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι «τα συνεχόμενα εργατικά δυστυχήματα στο νησί της Ικαρίας, στο νομό Σάμου και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, παύουν να είναι πια σύμπτωση!».

Σχετικές ειδήσεις