ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξη Τσίπρα, τα παιδιά αντέχουν στις λάσπες της Ειδομένης. Εσείς;

Αλέξη Τσίπρα, τα παιδιά αντέχουν στις λάσπες της Ειδομένης. Εσείς;

Ένα μωρό γεννήθηκε στην Ειδομένη. Μέσα στις λάσπες και το Εθνικό αδιέξοδο. Εκεί στην Ειδομένη να πάτε Κύριε Πρωθυπουργέ. Εκεί όπου γεννιούνται μωρά.Εκεί όπου τα παιδιά ξυπνούν με εφιάλτες τα βράδια.Εκεί που κοιμούνται όπου κατουράνε οι περαστικοί! Από εκεί θα πρέπει να είναι το επόμενο διάγγελμά σας. Τα παιδιά αντέχουν στις λάσπες της Ειδομένης, την βρωμιά του λιμανιού και την παγωνιά της χώρας, εσείς αντέχετε;

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ - ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ TWITTER- ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Της Γεωργίας Λινάρδου

Τολμηρό αλλά όχι ανέφικτο όταν πιστεύεις ότι η ανθρωπιστική κρίση δε μετράται μόνον με τους αριθμούς. Ή όχι Κύριε Τσίπρα;

Ανίκανη και ιστορικά «μοιραία» η κυβέρνηση, σαστίζει μπροστά στο ανθρωπιστικό δράμα της Ειδομένης, των νησιών του Αιγαίου, της ηπειρωτικής Ελλάδας, του Πειραιά. Αντιδρά χαλαρά με διαβήματα στο «χείμαρρο» των μυστικών σχεδίων και συμφωνιών της ΕΕ με φόντο το προσφυγικό. Αυτό δεν είναι πια πλημμέλημα. Είναι κακούργημα... κατά συρροή!

Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως, αντιμετωπίζουν αυτό το μείζον Εθνικό θέμα έχοντας ως σημαία αναφοράς τον στενό κομματικό τους μηχανισμό. Έγκλημα και αυτό!

... Ανθρωπιστική καταστροφή!

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε προειδοποιήσει. Αλλά ουδείς τον άκουγε...
Ακόμη και ο -συνήθως μετριοπαθής στις δηλώσεις του - Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προειδοποίησε το πρωί της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες ότι υπάρχει κίνδυνος η ανθρωπιστική κρίση να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή!

Πάρτε μία «γεύση» από τον καταυλισμό στην Ειδομένη

Πηγή βίντεο: Refugee Solidarity Movement Thessaloniki-Eidomeni

lefteris
Refugee transit camp - Eidomeni, on Greece's northern border

Refugees waiting for days in the Eidomeni transit camp, northern Greece for the border with FYR Macedonia to open

Δημοσιεύτηκε από Refugee Solidarity Movement Thessaloniki-Eidomeni στις Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Κυβερνητική σύγχυση!

Την Τετάρτη (09/03/2016), ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Δημήτρης Βίτσας ισχυριζόταν σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν κατά 50% από την Τουρκία!

Λίγες ώρες αργότερα, την Πέμπτη (10/03/2016) στο Συντονιστικό Κέντρο με επικεφαλής τον ίδιον άνθρωπο, τον Δημήτρη Βίτσα δηλαδή, αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση ότι ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί και πια ανέρχεται στους 42.000!

Το πρωί της ίδιας ημέρας, της Πέμπτης, ένας άλλος υπουργός της κυβέρνησης, ο Θοδωρής Δρίτσας υπουργός Ναυτιλίας, δηλώνει πως το τελευταίο τριήμερο παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία!

Αλλά και ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Κέντρου, Γιώργος Κυρίτσης ανακοίνωνε την ίδια ημέρα αυξημένο αριθμό προσφύγων και μεταναστών έναντι της Τετάρτης (09/03/2016) που η επίσημη ενημέρωση τους καταμετρούσε στους 36.000!

Τι συμβαίνει;

Στατιστική του ΔΝΤ σε πρόσφυγες; Αριθμητική στο ανθρώπινο δράμα; Και λάθος αριθμητική; Και λανθασμένες τακτικές επικοινωνίας με φόντο ένα μείζον ανθρώπινο δράμα, μια Εθνική Ανθρωπιστική Κρίση; Γίνεται;

Εάν οι άτσαλα επικίνδυνες κυβερνητικές τακτικές δεν επηρέαζαν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και περικυκλώνονταν από έναν μικροκομματικό μηχανισμό, θα απασχολούσαν λίγους.

Τώρα, όμως, είναι αλλιώς τα πράγματα. Και δυστυχώς αποδυκνείεται μέρα με την ημέρα σφοδρή ανικανότητα σε γενικευμένο επίπεδο: κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί.

Μία τέτοιου μεγέθους ανθρωπιστική κρίση σε μία μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα με τα «όρνια» να πετούν καθημερινά από πάνω μας, δεν γίνεται πια να αντιμετωπίζεται με «πλακίτσα» και επικοινωνιακές κουτοπονηριές.

Το παιχνίδι είναι περισσότερο βρώμικο και από τις λάσπες της Ειδομένης

Μετά τις αποκαλύψεις του Ντόναλντ Τουσκ (δείτε ΕΔΩ), ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ζόραν Γιόλεφσκι δηλώνει ευθαρσώς πως τώρα που τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα με την Ελλάδα και άρα απέκλεισαν την Βαλκανική Οδό από πρόσφυγες και μετανάστες, θα βοηθήσει τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ!

Στην Ειδομένη εξελίσσονται τα πιο «βρώμικα» παιχνίδια της διεθνούς πολιτικής σκηνής...

Θυμίζουμε την εποχή λίγο μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής εκστρατείας των ΗΠΑ, είχαν ξεκινήσει έρευνες και στα Σκόπια. Το κρατίδιο αυτό παρέδωσε τότε στη CIA ως διεθνή τρομοκράτη τον Ελ Μάσρι. Από εκείνην την περίοδο ξεκίνησαν και οι πρώτες συζητήσεις για την ενταξιακή του πορεία στην ΕΕ.

Άσχετο το ότι ο Ελ Μάσρι δικαιώθηκε από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα Σκόπια καταδικάστηκαν για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Ρητά και απροκάλυπα εξελίσσονται όλα.

Εμείς δεν καταλαβαίνω γιατί συμπεριφερόμεθα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με -συγνώμη για την έκφραση - τα «βρακιά κατεβασμένα»;

Είναι η προσφυγική αλλά είναι και η οικονομική κρίση. Είναι και οι «μυστικές συμφωνίες». Τρία τσουνάμι μαζί. Κι εμείς το βλέπουμε και χαμελάμε...

σ.σ., για επίλογο χρησιμοποιώ λόγια του Σταμάτη Κραουνάκη που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Το ηλικιωμένο και τόσο νεανικό ζευγάρι της Ειδομένης σε 52 δευτερόλεπτα βίντεο, δειγμάτισε τη συμπεριφορά ενός Έθνους... αυτή είναι η κυβέρνησή μου».

Δείτε ΕΔΩ τι είχε κατά νου όταν το έγραφε. Παρατηρήστε το μεγαλείο των ανθρώπων το οποίο κυβέρνηση και αντιπολίτευση μαζί, αδυνατούν να το αντιληφθούν...

Η φωτογραφία ανήκει στον συνεργάτη του Newsbomb.gr Λευτέρη Παρτσάλη.

Έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Πειραιάς, βράδυ Σαββάτου 23:00, κοιμόταν σε μία αποθήκη, ακριβώς οπως το βλέπεις, στο πάτωμα. Ηθελα να του ψυθιρίσω στο αφτί "μην φοβάσαι όλα καλά θα πάνε". Σκέφτηκα... επόμενος σταθμός Ειδωμένη κλειστά σύνορα βροχή η και αφόρητη ζέστη καμία σημασία δεν έχει -έκθεση- και άλλα κ άλλα κλειστά σύνορα και κονσερτινες και φυγή. Κατάλαβα οτι δεν μπορω να του εγγυηθώ για τίποτα».

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr.

Δεν είναι άλλη χώρα. Είναι η Ελλάδας μας το 2016!



Σχετικές ειδήσεις