Η Κέρι Κένεντι και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο πλευρό των προσφύγων στο Σχιστό

Newsbomb

Η διεθνής ακτιβίστρια Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του «Robert F. Kennedy Human Rights» και κόρη της Έθελ και του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, επισκέφθηκε την Αθήνα, φιλοξενούμενη της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights» για την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος “SPEAK TRUTH TO POWER” στην Ελλάδα, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την κυρία Κένεντι για τις δράσεις που έχει αναλάβει το Ίδρυμά της με σκοπό να συμβάλλει στην ανακούφιση των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «We care» που προσφέρει στα προσφυγόπουλα ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προληπτικό ιατρικό έλεγχο και εμβολιασμό -όπου απαιτείται- καθώς και ρουχισμό, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια.

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε και για τις νέες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το Ίδρυμά της, δηλαδή για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες με τα παιδιά τους καθώς και για ασυνόδευτα παιδιά.

Η κυρία Κένεντι θέλοντας να στείλει μήνυμα ελπίδας, διεθνούς συνεργασίας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης, και να στηρίξει έμπρακτα το πρόγραμμα «We care» θέλησε να επισκεφτεί ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι, το Σάββατο (02/04/2016) το απόγευμα, η κυρία Κένεντι μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη μετέβησαν στο Σχιστό, όπου μοίρασαν ρουχισμό στα 500 παιδιά που βρίσκονται εκεί, και διαβεβαίωσαν τους πρόσφυγες ότι θα βρίσκονται στο πλευρό τους.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved