ΕΛΛΑΔΑ

Ποινές φυλάκισης για δύο μετανάστες της Υπατίας

Ποινές φυλάκισης για δύο μετανάστες της Υπατίας
Ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, εισέπραξαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας...

Ποινές φυλάκισης έξι και δέκα μηνών, αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, εισέπραξαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, οι δύο από τους τέσσερις μετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την προηγούμενη Τρίτη, με την κατηγορία ότι κατείχαν κλεμμένα αντικείμενα (αποδοχή προϊόντος εγκλήματος).

Ακόμη ένας εκ των συλληφθέντων κηρύχθηκε αθώος από το Δικαστήριο, ενώ, η δίκη του τέταρτου αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου προκειμένου να κληθεί να καταθέσει, ο ιδιοκτήτης-αστυνομικός του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ανάμεσα στα αντικείμενα, τα οποία η αστυνομία κατάσχεσε ως κλεμμένα, περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ένας πλοηγός GPS, μια συσκευή παιχνιδιών Playstation, ρολόγια, ένα ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ένα σεσουάρ, ένα αυτόματο τρυπάνι, ανδρικά αρώματα και ένας φακός.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης, αλληλέγγυοι στους μετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι υποστήριξαν ότι λόγω του ειδικού καθεστώτος αναβολής της απομάκρυνσης τους από τη χώρα, στο οποίο βρίσκονται, δεν θα ρίσκαραν να έχουν στην κατοχή τους αντικείμενα για τα οποία γνώριζαν ότι είναι κλεμμένα.

Οι μετανάστες αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω τους είτε τα είχαν αγοράσει είτε τους τα είχαν δώσει φίλοι τους για να τα μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και μέχρι να κριθεί η υπόθεση τους σε δεύτερο βαθμό δεν θα έχει η απόφαση του Δικαστηρίου επίπτωση στη παραμονή τους στην Ελλάδα.