ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις για το «συμβόλαιο θανάτου»

Ποινικές διώξεις για το «συμβόλαιο θανάτου»
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος του 43χρονου Έλληνα και του 31χρονου Αλβανού, που φέρονται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση "συμβολαίου θανάτου" με στόχο 44χρονο

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος του 43χρονου Έλληνα και του 31χρονου Αλβανού, που φέρονται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση "συμβολαίου θανάτου" με στόχο 44χρονο επιχειρηματία στη Ρόδο.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση κακουργήματος, αποδοχή προσφοράς σε τέλεση κακουργήματος και παράνομη οπλοφορία.

Πάντως ο 43χρονος αρνείται ότι ζήτησε από τον αλλοδαπό να «εκτελέσει» τον 44χρονο επιχειρηματία και ισχυρίζεται ότι απλώς ήθελε να τον εκφοβίσει.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ήδη στη δικαιοσύνη εκκρεμεί από το 2007 υπόθεση για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 44χρονου επιχειρηματία από τον 43χρονο δράστη.

Αλλά και ο Αλβανός από τη πλευρά του ισχυρίζεται ότι δεν επρόκειτο να «εκτελέσει» τη συμφωνία που είχε κάνει, αλλά απλώς προσπαθούσε να πάρει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε από τον 43χρονο Έλληνα.

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν, πως υπήρχε περίπτωση να εκτελεστεί «συμβόλαιο θανάτου» στη Ρόδο.

Διαβάστε επίσης: Συμβόλαιο θανάτου για Ροδίτη επιχειρηματία