Κατεβάζουν «σημαία» τα ταξί

Newsbomb

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί...

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους έως τις 5 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες ταξί. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, οι αυτοκινητιστές με ψήφους 13 υπέρ της αναστολής και 6 κατά, αποφάσισαν τη λήξη των κινητοποιήσεων μετά από 19 ημέρες.

Κατά της αναστολής των κινητοποιήσεων τάχθηκαν τα σωματεία αυτοκινητιστών Σπάρτης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων, καθώς και δύο σωματεία της Αθήνας. Απών από την ψηφοφορία ήταν τα σωματεία της Ρόδου και της Σύρου.

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο πριν τις 11.00 το πρωί και διήρκεσε περισσότερο από 3 ώρες.

Το λόγο πήραν 21 μέλη του Σωματείου τα οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Όλα τα μέλη όπως ήταν φυσικό τάχθηκαν κατά του ανοίγματος, ωστόσο οι περισσότεροι σημείωσαν πως πρέπει να ανασυνταχθούν, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να περιμένουν να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.

Αναλόγως με το πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στα τέλη Αυγούστου, θα καθορίσουν και τη στάση τους.

Όπως είναι φυσικό, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν και απόψεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Ωστόσο στην ψηφοφορία υπερίσχυσε η πρόταση για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης σημειώθηκε ένταση μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.Στο στόχαστρο βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος τον οποίο αρκετοί συνάδελφοί του τον κατηγόρησαν ότι πούλησε την απεργία. Για να αποφύγει οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους, ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών έφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου της Ομοσπονδίας.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

«Ο διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα συνεχιστεί με κανόνες», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι πρυτάνευσε η λογική.

«Η κυβέρνηση σκόπιμα τορπίλισε το διάλογο», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης: Οι ταξιτζήδες αποφασίζουν

Το ΚΚΕ στο πλευρό των οδηγών ταξί

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved