ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργός της φιέστας και της κορδέλας ο Καμμένος

Υπουργός της φιέστας και της κορδέλας ο Καμμένος

Άγνωστος είναι ο αριθμός των επισκεπτών της Ικαρίας -και όχι των κατοίκων γιατί αυτοί ξέρουν-, τους οποίους έχει πάρει στο λαιμό του ο Πάνος Καμμένος και τους έχει αναγκάσει να ζήσουν την εμπειρία μιας ειδικής διαδρομής του ράλι «Ακρόπολης», του «Παρίσι-Ντακάρ», ή κάποιας άλλης εφάμιλλης, αν όχι χειρότερης διαδρομής λόγω βαθμού δυσκολίας.

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, ότι είναι υπουργός της φιέστας, που βιάζεται να κόψει την κορδέλα σε ένα υπό κατασκευή έργο. Τα εγκαίνια του πρώτου έργου της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ») για τη διάνοιξη και βελτίωση του δρόμου που συνδέει το χωριό Καρκινάγρι με τον Μαγγανίτη και την πρωτεύουσα της Ικαρίας, τον Άγιο Κήρυκο, έγιναν στις αρχές Μαΐου 2016. Πρόκειται για ένα πραγματικά ζωτικής σημασίας έργο για το νησί και τους κατοίκους του Καρκιναγρίου, καθώς η πιο εύκολη μετάβαση στον Άγιο Κήρυκο είναι δια θαλάσσης, ή αλλιώς οδήγηση 2,5 ωρών κάνοντας στην κυριολεξία το γύρο του νησιού, καθώς ο νότιος οδικός άξονας της Ικαρίας σταματά στο χωριό Μαγγανίτη.

egkainia2

Λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους, τις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις που συμβαίνουν τους χειμερινούς μήνες και των έντονων βροχοπτώσεων, το συγκεκριμένο έργο είναι αρκετά κοστοβόρο, δύσκολο και απαιτεί επιστημονική και τεχνική επάρκεια. Στις δύσκολες αυτές συνθήκες ανταποκρίθηκε το Κλιμάκιο του 747 Τάγματος Μηχανικού, που πραγματοποίησε τη διάνοιξη του δρόμου. Ο κ. Καμμένος όμως, αρκούμενος στη διάνοιξη και χωρίς να περιμένει τη βελτίωση, τον περασμένο Μάιο έκανε τα εγκαίνια του δρόμου, σαν αυτός να ήταν τουλάχιστον λειτουργικός -αν όχι να είχε ολοκληρωθεί.

egkainia1

Η πραγματικότητα, όμως, εκθέτει τον υπουργό Άμυνας, και για έναν ακόμα λόγο. Η τοποθεσία που επιλέχθηκε για τη φιέστα, είναι ένα τμήμα ελάχιστων μέτρων στρωμένων με τσιμέντο, μοναδικό σε μία διαδρομή σχεδόν 20 χιλιομέτρων άθλιου χωματόδρομου, γεμάτου αιχμηρές πέτρες, έντονης ολίσθησης, άκρως επικίνδυνου ακόμα και για πιο έμπειρους οδηγούς. Σε ελάχιστα σημεία του δρόμου χωρούν δύο αυτοκίνητα αναγκάζοντας τον οδηγό, εάν έχει την ατυχία να συναντήσει όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση, να στριμώξει το αυτοκίνητό του, είτε σε κάποιο βράχο είτε στο χείλος του γκρεμού, ανάλογα σε ποια μεριά βρίσκεται.

ikaria1

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη διαδρομή είναι σπάνιες οι στιγμές, που ο οδηγός μπορεί να αλλάξει ταχύτητα και να βάλει δευτέρα, ενώ για να διανύσει τη διαδρομή αυτή χρειάζεται κοντά μία ώρα.

ikaria2

Ακόμα κι αν το μετανιώσει ο οδηγός και αποφασίσει να γυρίσει πίσω, δεν υπάρχει σε όλη τη διαδρομή σημείο που να μπορεί να κάνει αναστροφή με ασφάλεια. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η συμβουλή που δίνουν οι ντόπιοι, ότι μπορείς να περάσεις το δρόμο, αλλά το τιμόνι πρέπει να το πηγαίνεις «ψαρευτά» λόγω της ολίσθησης του αυτοκινήτου πάνω στις πέτρες.

ikaria55

«Αυτό το έργο δεν είναι μακέτο», είχε πει ο Κώστας Σημίτης, αν τύχει και περάσεις όμως από το έργο του Πάνου Καμμένου «τρως πακέτο». Το μόνο που μπορεί να αποζημιώσει τον οδηγό για την απίστευτη ταλαιπωρία, είναι το εκπληκτικό τοπίο της Ικαρίας και το γραφικό Καρκινάγρι με τα κρυστάλλινα νερά του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, συμπεριφορές τυμπανοκρουσίας και φιέστας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο, δεν ταιριάζουν στον λαό της ακριτικής Ικαρίας και πολύ περισσότερο στους περίπου 300 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Καρκιναγρίου, που πραγματικά «φυλάνε Θερμοπύλες».

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις