ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: «Στάχτη» 50.000 στρέμματα δάσους – Βιβλική καταστροφή (pics)

Φωτιά Εύβοια: «Στάχτη» 50.000 στρέμματα δάσους – Βιβλική καταστροφή (pics)

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαράκλα στη βόρεια Εύβοια και ήδη έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής που σκόρπισε η πύρινη λαίλαπα: σχεδόν 50.000 στρέμματα παρθένου πευκοδάσους έγιναν στάχτη, γεγονός που συνιστά μια σοβαρή οικολογική καταστροφή.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ – ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δυνάμεις που επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στη θέση Πευκελί κοντά στην Ιερά Μονή Γαλατάκη, το οποίο εξακολουθεί να μαίνεται.

Αντίθετα, καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Λίμνης, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση, με την Πυροσβεστική να πραγματοποιεί στοχευμένες ρίψεις νερού, καθώς είναι ορατός ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Στη βόρεια Εύβοια εξακολουθεί και σήμερα, Τρίτη (02/08/2016) να βρίσκεται ισχυρή δύναμη πυρόσβεσης. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 74 ατόμων, 12 χωματουργικά μηχανήματα, 27 βυτιοφόρα ιδιωτών αλλά και των ΟΤΑ, ενώ ενεργή είναι και η παρουσία του Ελληνικού Στρατού, με 30 στρατιώτες.

Την ίδια στιγμή, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, τα οποία προσπαθούν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λίμνη Ευβοίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πύρινη λαίλαπα.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αν.υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Τόσκας: Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος για την καλή απόδοση του κρατικού μηχανισμού

«Από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε η πυρκαγιά, από το πρώτο λεπτό, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στην Τανάγρα και στη συνέχεια στην Ελευσίνα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι παρών σε αυτόν τον τόπο και όλοι οι τοπικοί φορείς μάς ευχαρίστησαν, όχι μόνο για τη διάθεση των μέσων αλλά και για την καλή οργάνωση και τον συντονισμό όλων των κρατικών φορέων και με τη σύζευξη και με τους άλλους τοπικούς φορείς περιφερειακούς και εθελοντές», τόνισε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του από τη Λίμνη Ευβοίας.

Σχετικές ειδήσεις