ΕΛΛΑΔΑ

Λιπάσματα Καβάλας: Με απεργία διαρκείας απαντούν στον Λαυρεντιάδη οι εργαζόμενοι

Λιπάσματα Καβάλας: Με απεργία διαρκείας απαντούν στον Λαυρεντιάδη οι εργαζόμενοι

Σε απεργία διαρκείας μετατρέπονται οι 48 επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας του Ομίλου Λαυρεντιάδη, με απόφαση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ).

«Με την απόφασή μας αυτή θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη δυναμική των εργαζομένων να αντισταθούν στη βαρβαρότητα του εργοδότη» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ.

«Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να λυγίσουν παρά τις αντίξοες συνθήκες που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

Η συμπαράσταση της κοινωνίας και των συνδικάτων τους δίνει δύναμη, τους δίνει ελπίδα, τους δίνει κουράγιο.

Η οικονομική εξαθλίωση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους κράτους, οι μπράβοι του εργοδότη, οι μηνύσεις, οι συλλήψεις και η μαύρη προπαγάνδα δεν είναι ικανά να πνίξουν το απόλυτο δίκαιό τους.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απευθύνονται στον Εισαγγελέα κατηγορώντας την Ομοσπονδία και το Σωματείο για παράνομη και ανομιμοποίητη απεργία και να μας κατηγορούν συγχρόνως για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην περιφρούρηση της απεργίας» προσθέτει η ΟΕΧΒΕ και αναφερόμενη στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τονίζει:

«Ποιος μιλάει για παρανομία; Ο μονίμως παραβατικός!

Ποιος μας κατηγορεί, μέσω της εταιρείας – φάντασμα που φέρεται ως ενοικιαστής της μητρικής εταιρείας;

ΑΥΤΟΣ που διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος;

ΑΥΤΟΣ που έστειλε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία ενώ ο ίδιος γινόταν πλουσιότερος από θαλασσοδάνεια που αντί να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις πήγαιναν στις τσέπες του;».

Απευθυνόμενη, τέλος, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την καλεί να αναλάβει τις ευθύνες της:

«Η κυβέρνηση δεν τα γνωρίζει αυτά; Θα αναλάβετε την ευθύνη να κλείσει η μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας μας επειδή αυτή είναι η επιθυμία του εργοδότη;» καταλήγει η ΟΕΧΒΕ.

Σχετικές ειδήσεις