ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκε οικισμός

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο - Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκε οικισμός

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (13/08) στην Κάρυστο της Εύβοιας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΝΕΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ, ΕΝΤΑΣΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 08:05 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καίει σε δασική έκταση με πουρνάρια, μέσα σε χαράδρα, στον παραλιακό οικισμό Πόρτο Λάφια.

Αρχικά η πυρκαγιά, δεν απειλούσε τον οικισμό όμως πολύ γρήγορα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν τα 8 μποφόρ, επεκτάθηκε κι έγινε ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από τον οικισμό, ο οποίος είχε εκκενωθεί και να κάψει δύο σπίτια, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Για την κατάσβεσή της έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες στη συνέχεια ενισχύθηκαν και το μεσημέρι έφταναν τους 52 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και 2 αεροσκάφη.

Δείτε βίντεο από την περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr.

Εν τω μεταξύ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί σήμερα η πυρκαγιά στην περιοχή Δωρικού στην Αλεξανδρούπολη ενώ υπό έλεγχο είναι πλέον οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες κατά τις βραδινές ώρες, στις περιοχές Λίμνη, Αργάσι και Βολίμες στη Ζάκυνθο.

(Πηγή φωτογραφιών: neastyranews.blogspot.gr

Σχετικές ειδήσεις