ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη, σε ύφεση το μέτωπο στην Κάρυστο

Φωτιά Εύβοια: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κύμη, σε ύφεση το μέτωπο στην Κάρυστο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην Κύμη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Κάρυστο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση απο το Κεντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Θύμιο της Καρύστου και καίει δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατη περιοχή, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι, 7-8 μποφόρ.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, η φωτιά είχε φτάσει νωρίτερα κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Θύμιο.

O ίδιος πρόσθεσε ότι το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά στην Κύμη, η οποία εκδηλώθηκε στις 05:50 το πρωί στην θέση Σουτσίνι, όπου καίει έκταση με πεύκα. Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια, τα οποία όμως, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται πλέον, αλλά και εκεί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 36 πυροσβέστες με 16 οχήματα, αλλά και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται ότι από χτες στις 06:00 το πρωί έως σήμερα την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα 57 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, εξάλλου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην Παλαιά Φώκαια Αναβύσσου, αλλά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο απο τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (βαθμός 3), υπάρχει και σήμερα στην Αττική, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και Αργολιδοκορινθία, καθώς και στην Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά Βορείου Αιγαίου, γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες.

Σχετικές ειδήσεις