ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Τραγωδία στην Αίγινα: Παραιτήθηκε ο Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 77χρονου

Μια νέα εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα που συντάραξε το Πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου παραιτήθηκε το πρωί της Πέμπτης (18/8) από την εκπροσώπηση του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός δικηγόρος, η εν λόγο απόφαση πάρθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο 77χρονος κατηγορούμενος είναι πρώτους του ξάδελφος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του.

Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.

Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Σχετικές ειδήσεις