ΕΛΛΑΔΑ

Αναβιώνει ο εφιάλτης: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Αναβιώνει ο εφιάλτης: Αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Με το ενδεχόμενο της αναβολής ή του διαχωρισμού της υπόθεσης ως προς τον έναν κατηγορούμενο «φλερτάρει» η δίκη για το φρικτό θάνατο της 4χρονης Άννυ, που ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Μάλιστα, η πιθανότητα αναβολής ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στην αποφυλάκιση των γονιών της μικρής, καθώς το ανώτατο όριο προφυλάκισης λήγει στις αρχές Νοεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής ή διαχωρισμού της υπόθεσης

Ο λόγος που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην έναρξη της δίκης για την φρικτή ιστορία ακούει στο όνομα... «Siemens». Μετά την επ' αόριστον αναβολή της υπόθεσης για τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού εξαιτίας της επίδοσης αμετάφραστου βουλεύματος σε αλλοδαπούς κατηγορουμένους, νομικοί κύκλοι μιλούν για αντίστοιχα προβλήματα σε αμιγώς ποινικές δίκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δολοφονία της μικρής Άννυ με την ανατριχιαστική εξαφάνιση του πτώματος του παιδιού από τον πατέρα Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστό ως Σάββα) και τον φερόμενο συνεργό του Νικολάι στο υπόγειο – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα τον Μάιο του 2015.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, ενώ το 18μηνο της προφυλάκισης για τους δύο γονείς λήγει στις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο, για τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 25χρονο Νίκι (σσ: τον φίλο του πατέρα), ο οποίος προφυλακίστηκε μήνες αργότερα, το παραπεμπτικό βούλευμα δεν έχει μεταφραστεί στα Βουλγάρικά με τον κίνδυνο για αναβολή της υπόθεσης μέχρι τη μετάφρασή του να είναι πλέον ορατός, εκτός εάν το δικαστήριο επιλέξει το διαχωρισμό της υπόθεσης για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο προκειμένου να προχωρήσει κανονικά η δίκη. Σημειώνεται, ότι το ζήτημα είχε τεθεί από την συνήγορο του Νικολάι, Γιάννα Παναγοπούλου, που είχε ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος ζητώντας να μεταφραστεί, με την απάντηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου να είναι απορριπτική.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Άννυ

Πληροφορίες του «Newsbomb.gr» κάνουν λόγο ήδη για νέα υποβολή αιτήματος μετάφρασης του βουλεύματος από τον κατηγορούμενο προς το Συμβούλιο, ενώ δεν αποκλείεται το αίτημα να τεθεί εκ νέου ακόμη και αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο. Ωστόσο, με υφιστάμενη απόφαση σε άλλη υπόθεση που κρίνει την «μη επίδοση μεταφρασμένου βουλεύματος ουσιώδες στοιχείο για να δικαστεί αλλοδαπός κατηγορούμενος, καθώς πρέπει να ξέρει στη γλώσσα του γιατί κατηγορείται», ενδέχεται το ΜΟΔ να αναβάλλει για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μετάφρασης. Το χρονικό περιθώριο μέχρι την λήξη του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης για τους γονείς της μικρής είναι μόλις δύο μήνες, ενώ συνδυαστικά με τις ελλείψεις σε μεταφραστές και ιδιαίτερα στη βουλγαρική γλώσσα, δεν είναι διόλου απίθανο η «επανέναρξη» της δίκης -αν δεν επιλεγεί ο διαχωρισμός της υπόθεσης- να βρει τους γονείς εκτός φυλακής.

Τα «όπλα» της υπεράσπισης

Στο εδώλιο για το αποτρόπαιο έγκλημα που στοίχισε τη ζωή στο 4χρονο κοριτσάκι θα καθίσουν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού ο πα-τέρας της μικρής, ο φίλος του Νίκι, ενώ για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία κατηγορούνται η μητέρα, Δημητρίνα Μπορίσοβα και ένας 60χρονος φίλος του ζευγαριού, αντίστοιχα. Στα «όπλα» της 27χρονης από τη Βουλγαρία είναι μια ιατρική γνωμάτευση από το περιφερειακό ιατρείο των φυλακών στον Ελαιώνα Θήβας, όπου κρατείται, βάσει του οποίου πιστοποιείται ότι την περίοδο της άγριας δολοφονίας του παιδιού της ήταν «καθαρή».

Το ναρκοτσεκ έγινε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Στο μεταξύ κατέθεσε μέσω του πληρεξουσίου της, Σταύρου Γεωργίου αίτημα κλήτευσης μαρτύρων στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα από το βήμα του μάρτυρα να περάσουν οι δύο ψυχίατροι που είχαν διορισθεί στην ανάκριση να εξετάσουν τον Σάββα. Τη δική του λίστα μαρτύρων έχει ετοιμάσει και ο Νικολάι, ο φίλος του πατέρα που συμμετείχε στη δολοφονία της Άννυ, στην οποία συγκαταλέγονται γνωστοί, φίλοι, αλλά και ο δήμαρχος του χωριού του στη Βουλγαρία! Όλοι υποστηρίζουν ότι ο 30χρονος είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα για σχόλια, ούτε είχε προκαλέσει φασαρίες στη γειτονιά.

Σχετικές ειδήσεις