ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία: Μια νεκρή από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία

Ανείπωτη τραγωδία: Μια νεκρή από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία

Μια 63χρονη με κινητικά προβλήματα, έχασε τη ζωή του στο Πήδημα Μεσσηνίας καθώς η φονική κακοκαιρία σάρωσε, την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης (07/09).

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη χώρα με το ξεκίνημα του φθινοπώρου, ήταν και φονικό.

Όπως επιβαιώνει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μια άτυχη γυναίκα επεγκλωβίστηκε νεκρή από υπόγειο κατοικίας στο χωριό Πήδημα (όπου το νερό έφτασε τα δύο μέτρα ύψος).

AdTech Ad

Στο μεταξύ, μία γυναίκα 60 ετών αγνοείται από χθες τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητό της είχε «κολλήσει» στη λάσπη και προσπαθούσε να βγει.

Ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά. Εκεί, όμως, βρήκε μόνο το αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στις λάσπες, αλλά όχι τη γυναίκα οδηγό.

Μεγάλες οι καταστροφές στη Μεσσηνία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι η εικόνα που έχει σήμερα η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, μετά την ολονύκτια νεροποντή, είναι αυτή της καταστροφής. Συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά βρίσκονται αποκλεισμένα στο ΤΕΙ, ζώα έχουν πνιγεί και οι δρόμοι στην πόλη της Καλαμάτας έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί συγκρούσεις.

kalamata1

Όπως σημειώνει το eleftheriaonline.gr, εκτός από δρόμους της Καλαμάτας προβλήματα με τα νερά και με άλλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε διάφορα χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Πρόβληματα υπάρχουν στην κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, όσο και στην πρόσβαση και την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.

Πλημμυρισμένα σπίτια και παρασυρμένα οχήματα έχουν αναφερθεί συνολικά σε Καλαμάτα, Γαργαλιάνους, Χώρα, Στούπα, Αγιος Νικόλαο, Εύα, Κεφαλόβρυσο, Ψάρι, Βασιλικό.

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων

Επί ποδός όλη τη νύχτα ήταν -και παραμένει- η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού.

Σε περισσότερες από είκοσι περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.

«Μέχρι στιγμής, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρου στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα», αναφέρει σε tweet της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το πρωί της Τετάρτης, κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Χθες, στην Ηλεία, ανεμοστρόβιλος σάρωσε την περιοχή του Κατακόλου ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ στην Κυλλήνη διακόπηκε για αρκετές ώρες η ηλεκτροδότηση. Στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια δημιουργώντας προβλήματα στους οδηγούς. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ πτώσεις δέντρων υπήρξαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Ηλείας. Πλημμυρισμένοι δρόμοι και στην πόλη της Αμαλιάδας από την ισχυρή νεροποντή.

Συνέχεια της κακοκαιρίας και σήμερα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η χώρα και σήμερα Τετάρτη (07/09) καθώς συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σήμερα από το πέρασμα της κακοκαιρίας θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία καθώς και η ανατολική ηπειρωτική χώρα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αύριο Πέμπτη (08-09-2016).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Πηγή φωτογραφίας: eleftheriaonline.gr