ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Το παλιό κτίσμα ίσως κρύβει το μυστικό (video)

Υπόθεση Μπεν: Το παλιό κτίσμα ίσως κρύβει το μυστικό (video)

Ξεκίνησαν και πάλι οι ανασκαφές στην Κω το πρωί του Σαββάτου (01/10), στο σημείο όπου πραγματοποιούσε εργασίες ο οδηγός του εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, την μέρα εξαφάνισης του Μπεν.

Έπειτα από πολύωρη διακοπή των ερευνών χθες, Παρασκευή, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας έπιασαν και πάλι δουλειά, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, 25 χρόνια πριν.

British and Greek Police begin a search for clues in the Ben Needham case

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η Mirror, οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί σε ένα παλιό κτίσμα, με τον επικεφαλής ντετέκτιβ, Jon Cousins να σημειώνει πως «ήταν η περιοχή στην οποία ο Μπάρκας δούλευε την ημέρα της εξαφάνισης».

Ο Cousins, επιβεβαίωσε στην Daily Mirror ότι όλα τα νομικά προβλήματα που αφορούσαν την ανασκαφή έχουν επιλυθεί, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποίησαν ακόμα και πριόνια για να καθαρίσουν το χώρο.

Leighanna and Kerry Needham

Παράλληλα, συναντήθηκαν και με την μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ η οποία βρίσκεται μαζί με την οικογένεια της κοντά στην Κω, για να την ενημερώσουν για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τονίζουν πως έχουν «την πλήρη στήριξη της».

BEN NEEDHAM SEARCH KOS

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακάλυψη των αρχαίων ρωμαϊκών τάφων, οι 19 Βρετανοί αστυνομικοί και οι Έλληνες εθελοντές αναγκάστηκαν να φύγουν από το σημείο των εκσκαφών μετά από εντολή των τοπικών Αρχών. Επίσης, σύμφωνα με την Mirror ο 33χρονος ιδιοκτήτης του ελαιώνα ήταν δυσαρεστημένος με την κατάσταση και το βάθος των εκσκαφών, με τον δικηγόρο του να τονίζει «υπάρχουν πολλά ζητήματα».

Kos Ben Needham case

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, επιτεύχθηκε συμφωνία και τους επέτρεψε να συνεχίσουν. Στη συμφωνία, προβλέπεται η αποζημίωση του εάν συμβεί κάτι στο χωράφι του.

Σχετικές ειδήσεις