ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Πρόσφυγες ξυλοκόπησαν εργαζόμενη στον καταυλισμό της Μυρσίνης

Ηλεία: Πρόσφυγες ξυλοκόπησαν εργαζόμενη στον καταυλισμό της Μυρσίνης

Στο νοσοκομείο έστειλαν μια Ελληνίδα εργαζόμενη στο κέτερινγκ του προσφυγικού κέντρου της Μυρσίνης, πρόσφυγες που της επιτέθηκαν αμέσως μετά τονπνιγμό ενός μικρού παιδιού σε πισίνα που είχε γεμίσει από νερά της βροχής.

Άγριες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Μυρσίνη το βράδυ της Κυριακής (23/10), μετά από το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα μικρό αγοράκι, μόλις 18 μηνών.

Όπως σημειώνει το patrisnews.gr, πρόσφυγες γρονθοκόπησαν και έστειλαν αιμόφυρτη στο νοσοκομείο Ελληνίδα εργαζόμενη και κάτοικο της περιοχής, επιτέθηκαν με σιδερένιες σχάρες εναντίον εργαζομένων παρακείμενης καφετέριας, κυνήγησαν τον ένα από τους δύο ιδιοκτήτες της, προπηλάκισαν τους έντρομους θαμώνες της καφετέριας, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού που έφθασε στο προσφυγικό κέντρο έτυχε «θερμής» υποδοχής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, λίγα λεπτά μετά τον εντοπισμό του μικρού παιδιού στην μικρή πισίνα, μια Ελληνίδα η οποία εργάζεται στο κέτερινγκ που σιτίζει τους πρόσφυγες, πήγε έντρομη κοντά στην πισίνα για να δει τι έχει συμβεί. Εκεί την περικυκλώνουν πρόσφυγες, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από την πισίνα, όλοι άνδρες και αρχίζουν να της φωνάζουν και να την γρονθοκοπούν.

Διαβάστε ΕΔΩ στοιχεία - σοκ για το δυστύχημα

Μάταια η γυναίκα προσπάθησε να καλυφθεί. Κάποιοι από τους πρόσφυγες, περίπου 7-8 άνδρες (σύμφωνα με μαρτυρία Σύριου που ήταν σε απόσταση), συνέχισαν να την γρονθοκοπούν στο πρόσωπο, την πλάτη και τα πλευρά, ενώ ένας την κλωτσούσε. Η γυναίκα σωριάστηκε στο έδαφος δίπλα στην πισίνα. Τότε κάποιοι πρόσφυγες, φώναξαν στους δράστες να σταματήσουν και εκείνοι απομακρύνθηκαν.

«Κάποιοι είχαν βγάλει και μικρά μαχαίρια», δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς», Σύριος πρόσφυγας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας αυτού του θλιβερού επεισοδίου και πρόσθεσε: «Οι αδελφοί μου ήθελαν να πάρουν το αυτοκίνητό της για να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο αφού αργούσε το ασθενοφόρο. Όμως όπως είχαμε καταλάβει το παιδί πρέπει να ήταν ήδη νεκρό».

Η τραυματισμένη γυναίκα, μεταφέρθηκε αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Πύργου, εξετάστηκε από τους γιατρούς οι οποίοι τις πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Σχετικές ειδήσεις