ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ομπάμα: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Επίσκεψη Ομπάμα: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Επίσκεψη Ομπάμα: Το μέτρο θα ισχύσει από τις 06:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (15/11) έως και τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (16/11).

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, σε συνδυασμό με τη στάση εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, -αν αυτή τελικά ισχύσει καθώς οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε αναστολή της- αναμένεται να κάνει την πρωτεύουσα απροσπέλαστη αύριο και μεθαύριο.

Την ίδια ώρα τέθηκε απαγόρευση της θαλάσσιας κυκλοφορίας γύρω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου θα διαμένει ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Καθώς αναμένεται η ανακοίνωση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ, η Αστυνομία, ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι πορείες τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, το διήμερο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. BARACK OBAMA (15 και 16-11-2016), δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, στις ακόλουθες περιοχές και ώρες:

α. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς: Καβουρίου – δεξιά Αθηνάς – συνέχεια Λ. Ποσειδώνος (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ερμού), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Τρίτης 15 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως και τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη), στη Λ. Καραμανλή (Βούλα), στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

γ. Από 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας) – συνέχεια Νικολάου Γκύζη – δεξιά Εμμανουήλ Ροΐδη – συνέχεια Κεδρηνού – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλιού – δεξιά Αμβροσίου Φραντζή – αριστερά Καλλιρρόης – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – δεξιά Πειραιώς – δεξιά Ερμού – αριστερά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – συνέχεια Λυκαβηττού – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), ως και στη Λ. Αθηνάς (Βουλιαγμένη) , στη Λ. Καραμανλή (Βουλιαγμένη), στη Λ. Απόλλωνος (Π. Φάληρο), στη Λ. Ποσειδώνος (από Γλυφάδα έως Π. Φάληρο), στη Λ. Συγγρού, στη Λ. Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου, στη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τη Λ. Κορωπίου – Αεροδρομίου έως το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

δ. Aπό 06:00 ώρα της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την 16:00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Λ. Συγγρού (από τη συμβολή με την οδό Αχιλλέως) – δεξιά Λ. Ποσειδώνος – δεξιά Επαμεινώνδα – συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη – δεξιά Αχιλλέως (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Συγγρού).

Διευκρινίζεται ότι η Απόφαση αυτή αφορά στις συγκεκριμένες περιοχές και ώρες, ενώ για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εκδοθεί άλλη Ανακοίνωση.

Περιοριστικά μέτρα και στη θάλασσα

Στη λήψη περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία και αγκυροβολία πλοίων και θαλασσίων μέσων αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου σε ξενοδοχείο της περιοχής αναμένεται να καταλύσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 15:00, έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική απόφαση και τον χάρτη περιοριστικών μέτρων της περιοχής

Καθώς απομένουν λίγες ώρες από την άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, το «θρίλερ» με το πρόγραμμά του καλά κρατεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος, αναμένεται περίπου στις 11 αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One.

Στη μια και μισή το μεσημέρι, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αργότερα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα πραγματοποιήσει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο τέλος της οποίας οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Το βράδυ της Τρίτης θα παραβρεθεί σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την Τέταρτη θα επισκεφτεί τον Παρθενώνα.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ομιλία, πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ακύρωση του σχεδίου για τον λόφο της Πνύκας, ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο η ομιλία να γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Ομπάμα θα αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Μέσα σε όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι το κέντρο της Αθήνας θα είναι σχεδόν απροσπέλαστο για τους πολίτες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να γίνουν και σε μεγάλο κομμάτι των παραλιακών προαστίων.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι σε κάθε μετακίνηση του Μπαράκ Ομπάμα, οι δρόμοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν.

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, μαζί με αμερικανούς ειδικούς, θα πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και μυστικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα παρακολουθούν κάθε του κίνηση.

Διαβάστε ΕΔΩ τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ομπάμα

Τη δύσκολη κατάσταση στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να επιδεινώσουν τόσο η στάση εργασίας σε Μετρό, ηλεκτρικό και τραμ που είναι προγραμματισμένη για αύριο καθώς και οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου που αναμένεται να βγάλουν στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές και αστυνομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ






Σχετικές ειδήσεις