ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Σεεπίσχεση εργασίαςπροχωρούν από σήμεραΣάββατο, 26 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τη διάρκεια της κινητοποίησής τους να εξαρτάται –όπως επισημαίνουν- από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικούν το σύνολο των δεδουλευμένων τους, το οποίο στις 12 Δεκεμβρίου θα υπερβαίνει οριακά τα 9 εκατ. ευρώ ενώ ζητούν να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα του Οργανισμού.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, και πρόσθεσε: «ας πάνε και στη δικαιοσύνη. Θα πάμε και εμείς. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό υποστηρίζουν ότι ενώ φάνηκε ότι «μπήκε το νερό στο αυλάκι», στη σύσκεψη που έγινε υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη -στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε-, ακόμη δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να εισρεύσει στο ταμείο της επιχείρησης το ποσό των 12 εκατ. ευρώ που οφείλει το ελληνικό δημόσιο στον ΟΑΣΘ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΑΣΘ, κάλεσε με χθεσινή της ανακοίνωση τους εργαζομένους να αναστείλλουν τις κινητοποιήσεις τους, διαφορετικά προειδοποίησε ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη. Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ανέφερε ότι «το να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά δεν ωφελεί κανέναν» και συνέστησε ψυχραιμία.

Σχετικές ειδήσεις