ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ (video)

Εισβολή της Χρυσής Αυγής στην ΕΣΗΕΑ (video)

Η εισβολή σημειώθηκε μέρα μεσημέρι, σε κτήριο το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Ομάδα περίπου 50 ατόμων, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, εισέβαλλαν το μεσημέρι της Δευτέρας (12/12) στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο, σε αίθουσα του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θέμα «Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν οι βουλευτές, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, διέκοψαν βίαια την εκδήλωση και άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και ύβρεις προς τους διοργανωτές.

Συνέχισαν την προκλητική τους στάση, φωνάζοντας συνθήματα κατά των δημοσιογράφων ενώ έστρεψαν τα «βέλη» τους και κατά της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στα χέρια τους κρατούσαν ελληνικές σημαίες και λίγο πριν αποχωρήσουν έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο έξω απο την αίθουσα αλλά και κατά την αποχώρησή τους, στην κεντρική είσοδο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ, το οποίο βρισκεται επί της οδού Ακαδημίας 8.

Σχετικές ειδήσεις