ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ιστορικός χιονιάς στην Αττική - Πού θα χιονίσει

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ιστορικός χιονιάς στην Αττική - Πού θα χιονίσει

Ειδήσεις για καιρό:Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ανέμους μέχρι 9 μποφόρ, κυρίως την Πέμπτη (29/12/2016) και την Παρασκευή (30/12/2016). Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο (31/12/2016).

Μετεωρολόγοι, όπως ο Γιάννης Καλλιάνος, κάνουν λόγο για «ιστορικό χιονιά» που θα χτυπήσει την Αττική!

«Από το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια η θερμοκρασία θα σημειώνει πτώση και ειδικά από τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η πτώση αυτή θα είναι ραγδαία! Αξίζει να σημειωθεί πως οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα ξεκινήσουν από το βράδυ της Τετάρτης στα βόρειοδυτικά του νομού αλλά πολύ γρήγορα (μέσα στη νύχτα) μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης θα γενικευτούν σε όλο το νομό. Το σύστημα φαίνεται να έχει τεράστια δυναμική με αποτέλεσμα μέσα στην Πέμπτη και ειδικά από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα είναι σφοδρές και θα επηρεάσουν οποιαδήποτε περιοχή βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 150 μέτρων. Σαφέστατα, λόγω της ιδιαίτερης δυναμικής αυτής της ψυχρής εισβολής, εξάρσεις πιθανότατα θα υπάρξουν και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, ίσως ακόμη και σε πεδινά ή παραθαλάσσια τμήματα», γράφει ο κ. Καλλιάνος στη σελίδα του στο Facebook, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν σημαντικές χιονοστρώσεις ειδικά στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού.

«Εκτιμώ πως από το ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου και βορειότερα θα υπάρξουν και σημαντικότατες χιονοστρώσεις σε αρκετές περιοχές (δεν αποκλείεται και χαμηλότερα υψομετρικά)», προσθέτει.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, στην Αττική θα διατηρηθεί - με εξάρσεις και υφέσεις - μέχρι και το Σάββατο.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, ο μετεωρολόγος, στην ανάρτησή του, προβλέπει ότι χιονοπτώσεις, το διάστημα αυτό, θα εκδηλωθούν κυρίως στα παρακάτω τμήματα:

- ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία, μόνο την Πέμπτη)

- ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική)

- ανατολική Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

- Εύβοια

Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου θα χιονίσει ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα του βόρειου και βόρειοανατολικού Αιγαίου, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στις Κυκλάδες από το υψόμετρο των 150 - 200 μέτρων και υψηλότερα, και πιθανότατα ακόμη και πιο χαμηλά!

Ειδικά για την Κρήτη, ο κ. Καλλιάνος τονίζει ότι εκεί θα σημειωθούν οι πιο σφοδρές χιονοπτώσεις, καθώς από την Πέμπτη έως και την Κυριακή «θα χιονίζει στο νησί από τα 350 - 400 μέτρα και υψηλότερα, με τάση οι χιονοπτώσεις να κατέβουν σε τοπικό επίπεδο και ακόμη χαμηλότερα».

Σχετικές ειδήσεις