Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μετεωρολογική «βόμβα» από τον Τάσο Αρνιακό για την Αθήνα - Πού θα στρώσει 40 πόντους χιόνι

Newsbomb

Ειδήσεις για καιρό: «Σπάνια περίπτωση χιονόπτωσης κυρίως για την Αττική», χαρακτηρίζει ο Τάσος Αρνιακός την κακοκαιρία που πλησιάζει τη χώρα και θα πλήξει με χιόνια ακόμα και το κέντρο της Αθήνας.

«Ότι πέφτει στην Αττική θα είναι χιόνι», τονίζει χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από σήμερα (27/12), με τη ψυχρή μάζα να εισέρχεται στη χώρα από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο και να κατηφορίζει νοτιότερα.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, το πρωί της Τετάρτης θ' αρχίσει να χιονίζει στα βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Κιθαιρώνας) και από το απόγευμα, στα βόρεια προάστια.

Μάλιστα, αναμένεται να στρώσει ακόμα και 40 πόντους χιόνι στην Πάρνηθα και 10 πόντους σε προάστια όπως η Ερυθραία, η Κηφισιά, ο Διόνυσος, η Εκάλη.

Χιόνια θα πέσουν στο κέντρο της Αθήνας ενώ στα λευκά θα «ντυθούν» και τα ορεινά της πρωτεύουσας, όπως η Καισαριανή και η Πετρούπολη.

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Διαβάστε ΕΔΩ την πρόγνωση της ΕΜΥ

Από την κακοκαιρία θα επηρρεαστούν η ανατολική Θεσσαλία και κυρίως το Πήλιο, η ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες, η ανατολική και βόρεια Πελοπόννησος, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ της Παρασκευής και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα βγει ο ήλιος, με δόντια όμως, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές.

Όσο για την Πρωτοχρονιά, η πρόγνωση θέλει την πρώτη μέρα του χρόνου να είναι ηλιόλουστη με αρκετό όμως κρύο.