ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» εργαζομένων στους δήμους στο υπουργείο Εσωτερικών

«Ντου» εργαζομένων στους δήμους στο υπουργείο Εσωτερικών

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (28/12) έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εργαζομένων στους δήμους.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αίτημα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι η ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Λίγο μετά τις δέκα το πρωί, κάποιοι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στη στοά για να προστατευτούν από τη βροχή, σηκώνοντας τα ρολά ασφαλείας μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών. Άμεση αντέδρασαν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η Ομοσπονδία ζητεί να καταβληθούν δεδουλευμένα και να μην απολυθούν όσοι εμπίπτουν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θέτει το 24μηνο ως ανώτατο χρόνο υπηρεσίας των συμβασιούχων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το τελευταίο διάστημα δήμοι αφήνουν απλήρωτους τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», ενώ ήδη χιλιάδες εργαζόμενοι καταφεύγουν στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και τη μη απόλυσή τους.

Σχετικές ειδήσεις