ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδα στο Σύνταγμα είναι και δεν γυρίζει: Ένα απίστευτο φιάσκο!

Ρόδα στο Σύνταγμα είναι και δεν γυρίζει: Ένα απίστευτο φιάσκο!

Ειδήσεις | Ρόδα Σύνταγμα: Μπορεί η ρόδα παρατήρησης που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος να φιγουράρει ως ατραξιόν στο κέντρο της χριστουγεννιάτικης Αθήνας, ωστόσο η προχειρότητα που επέδειξαν οι υπεύθυνοι για την τοποθέτησή της συνιστά μνημείο παροιμιώδους προχειρότητας.

Έτσι, λοιπόν, αυτή η ρόδα στο Σύνταγμα δεν γυρίζει και τούτο γιατί παρουσιάστηκαν σοβαρές ελλείψεις στα έγγραφα ασφαλείας τύπου TUV, σε ό,τι αφορά τη στατικότητα της κατασκευής.

Σημειώνεται πως τη φαεινή ιδέα για την τοποθέτηση της ρόδας στο Σύνταγμα είχε ο δήμος Αθηναίων, αφού προηγουμένως είχε απορριφθεί πρόταση για την εγκατάστασή της στο Ζάππειο, επειδή υπήρξαν αντιδράσεις από τους υπεύθυνους της «Αίγλης» αλλά και από την Επιτροπή Διαχείρισης του χώρου.

Τελικώς, ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αναμένεται νέος έλεγχος στη στατικότητα της ρόδας και νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει τα εξής:

«Η πρόταση ιδιώτη για την τοποθέτησή της κρίθηκε ως κατ' αρχήν ενδιαφέρουσα αφού για πρώτη φορά η Αθήνα θα φιλοξενήσει μια τέτοιου τύπου δραστηριότητα, η οποία, όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες και μία ακόμη πρωτοβουλία ζωντάνιας για το κέντρο της Αθήνας.

Η χρήση της Ρόδας σε όλη τη διάρκεια των γιορτών θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. Εισιτήριο θα καταβάλλεται μόνο για το διάστημα των δύο μηνών που θα ακολουθήσει, μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί.

Ο έλεγχος γίνεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, που πιστοποιούνται από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, η εισήγηση του οποίου εγκρίνεται από την αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, στην οποία προεδρεύει ο Δήμος Αθηναίων και συμμετέχουν υπηρεσίες από το υπόλοιπο Δημόσιο.

Ο Δήμος Αθηναίων θα δώσει το πράσινο φως για τη λειτουργία της Ρόδας Παρατήρησης στο Σύνταγμα, μόνο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια, όλες οι τυπικές διαδικασίες και ουσιαστικές προϋποθέσεις, που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».