ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιά 2017: Ή αλλάζουμε ή «βουλιάζουμε»…

Πρωτοχρονιά 2017: Ή αλλάζουμε ή «βουλιάζουμε»…

Το Newsbomb.gr εύχεται σε όλους τους αναγνώστες Χρόνια Καλά – Μακάρι η Ελλάδα να βρει την «περπατησιά» που χρειάζεται στο δρόμο για την Εθνική Αξιοπρέπεια

Το 2017 δεν είναι χρονιά ευχών. Θα μπορούσε να είναι και έτος περισυλλογής.

Όπως, δυστυχώς αποδείχθηκε, με τις ευχές και το «καραβάνι της ελπίδας» δεν χόρτασε κανείς.

Με τα νταούλια δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Τα μνημόνια όχι μόνο δεν σκίστηκαν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά αντίθετα υπογράφτηκαν νέα και υποθηκεύτηκε η δημόσια περιουσία για 100 και πλέον χρόνια.

Από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι και σήμερα που οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος πειραματίζονται σε βάρος της χώρας, επιβεβαιώνεται πλήρως μια ρήση ενός πρώην Γάλλου πρωθυπουργού, του Ζωρζ Κλεμανσώ: «Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους».

Η φράση αυτή περιγράφει με τον πιο σαφή τρόπο όλα όσα βιώνει η χώρα μας από το 2010 και μετά.

Μέσα σε αυτό το υφεσιακό σπιράλ όλες οι ευχές, φαντάζουν λόγια του αέρα.

Το 2017 είναι έτος «συνειδητοποίησης» για όλους τους Έλληνες που για άλλη μια φορά πίστεψαν ότι η Ιστορία μπορεί να γραφτεί από μαθητευόμενους μάγους και εμπόρους της ελπίδας

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν από εμάς, ούτε καν γι αυτούς που ψήφισαν δις το κυβερνητικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και τώρα φωνάζουν «δεν έκοβα το χέρι μου καλύτερα».

Για να βγει η χώρα από το τέλμα πρέπει να τελειώνουμε με τους «κοψοχέρηδες», να τελειώνουμε με τα φαντασιακά και τις ιδεοληψίες.

Είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση. Ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί τους εξευτελιστικούς συμβιβασμούς. Ούτε τους κούφιους ηρωισμούς των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

Ούτε βεβαίως την άθλια λογική ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με κάρτες σίτισης και «δωράκια» ελεημοσύνης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η χώρα δεν είναι τσίρκο, ούτε κάμπινγκ από φεστιβάλ νεολαιών.

Προφανώς οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος ονειρεύονται μια Ελλάδα συσσιτίων με κουπόνια φαγητού και μισθούς των 200 ευρώ.

Αυτή την Ελλάδα χτίζουν εδώ και δύο χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές.

Από έμποροι της ελπίδας μετατράπηκαν σε εμπόρους της μιζέριας.

Ε λοιπόν όχι!

Αυτή τη μιζέρια και τη μεμψιμοιρία ούτε τη θέλει, ούτε την αξίζει ο ελληνικός λαός.

Ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που να μπορεί να εμπεδώσει και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό το αίσθημα της πολιτικής σταθερότητας.

Κυβέρνηση που να μπορεί να χαράξει μόνη της μια Εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση και την επιτροπεία των ξένων. Να νοικοκυρέψει τα δημόσια οικονομικά και να βάλει τέλος στη διαφθορά και στη διαπλοκή που ακόμα και τώρα εξακολουθεί να «ματώνει» την ελληνική οικονομία.

Και επιτέλους αυτό το απόφθεγμα που έχει γίνει «καραμέλα» από πολλούς ότι «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά.

Οι λαοί μεγαλουργούν με την «πνοή του ενός» όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μακάρι το 2017 ο ελληνικός λαός να βρει την πνοή και την περπατησιά που χρειάζεται για να ορθοποδήσει.

Σχετικές ειδήσεις