ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τελευταία πράξη σήμερα για το αγγελούδι που «έφυγε» από τα χτυπήματα του πατέρα του

Κρήτη: Τελευταία πράξη σήμερα για το αγγελούδι που «έφυγε» από τα χτυπήματα του πατέρα του

Στη Σητεία θα γραφτεί η τελευταία πράξη της οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε όλη τη χώρα, με το φρικτό θάνατο ενός βρέφους μόλις 5,5 μηνών.

Το μωρό θα κηδευτεί σήμερα Παρασκευή (20/01) στη Σητεία, όπου μεταφέρθηκε μετά τη νεκροψία - νεκροτομή, η οποία έγινε στο ΠΑΓΝΗ. Το βρέφος συνόδευε η μητέρα του, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, καθώς δεν άντεξε το τραγικό τέλος του παιδιού της και κατέρρευσε.

Η μάνα μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, πήγε υποβασταζόμενη στο νεκροτομείο όπου και αντίκρυσε το άτυχο μωρό της με τις στιγμές που ακολούθησαν να χαρακτηρίζονται το λιγότερο δραματικές, ενώ η ίδια εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή.

Παράλληλα, ο 52χρονος πατέρας, από τα βίαια χτυπήματα του οποίου «έφυγε» το βρέφος, κρατείται μέχρι την απολογία του, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτικών αρχών στη Νεάπολη.

Ο 52χρονος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Σητείας είχε οδηγηθεί χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα Νεαπόλεως στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού συνελήφθη στο ΠΑΓΝΗ όταν το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος δεν είπε λέξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στα δικαστήρια της Νεάπολης.

Συγκλονισμένοι και οι γιατροί

«Τέτοιες κακώσεις συναντούμε μόνο μετά από τροχαία, όπου έχουμε εκσφενδόνιση ή πρόσκρουση σε σκληρό αντικείμενο», τόνισε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αντώνης Βάκης, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

«Τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και το βρέφος είχε εκτεταμένη αιμορραγία, γεγονός που ευθύνεται για τις πολλές ανακοπές που υπέστη και τελικά κατέληξε. Όλο το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε ότι ήταν δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αλλα δυστυχώς το βρέφος δεν άντεξε», ανέφερε συγκλονισμένος ο κ. Βάκης.

Ειδικότερα, στη ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου αναφέρεται:

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 19/01/2017, διεκομίσθη στο ΠΑΓΝΗ βρέφος, άρρεν, 5,5 μηνών από το νοσοκομείο της Σητείας.

Η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νοσοκομείου Σητείας με τη ΜΕΘ Παίδων του ΠαΓΝΗ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18/01/2017 στις 22:00.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ στις 01:00 πμ, όπου και επαναδιασωληνώθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Πραγματοποιήθηκαν άμεσα απεικονιστικές εξετάσεις και ολόσωμη αξονική τομογραφία, ενώ εισήχθη στο χειρουργείο στις 4:00 πμ.

Στις 5:15 πμ το βρέφος υπέστη ανακοπή. Έγινε προσπάθεια ανάταξης με φαρμακευτική αγωγή, με εξωτερική απινίδωση, με αερισμό. Στις 6:35 πμ το παιδί κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα.

Επίσης, εξετάστηκαν από τον ιατροδικαστή και οι δυο γονείς.

Σημειώνουμε τέλος, ότι όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην αντιμετώπιση του περιστατικού».

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις