ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στο Κορδελιό: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Βόμβα στο Κορδελιό: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη

Όπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί περνούν από σπίτια και καταστήματα για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους προκειμένου να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Η κίνηση στο οδικό δίκτυο της περιοχής είναι αυξημένη, ενώ δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονται επί τόπου για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση απενεργοποίησης και μεταφοράς της βόμβας αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:05.

Η επιχείρηση

Υπολοχαγός του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς θα κατέβει από την ξύλινη σκάλα στο βάθους 5 μέτρων σκάμμα - στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου του πρατηρίου καυσίμων της οδού Μοναστηρίου 90 - όπου εντοπίστηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα είναι το ξεκίνημα μίας πολύωρης, σχεδόν "χειρουργικής" επιχείρησης, όπως ορίζουν οι διεθνείς προδιαγραφές εξουδετέρωσης πολεμικών βομβών μέσα σε αστικό περιβάλλον.

tenx 2 copy

Ο υπολοχαγός, που θα φοράει την ειδική προστατευτική στολή, θα φροντίσει με τη συνδρομή τριών συναδέλφων του, να αφαιρέσει τον πυροκροτητή.

Οι κινήσεις του θα είναι αργές, ψύχραιμες, προσεγμένες.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των ανδρών της μονάδας υποστήριξης, που θα βρίσκεται στο χώρο, θα ανασύρουν προσεκτικά τη βόμβα από το όρυγμα και με όχημα του στρατού -συνοδεία αστυνομικών που θα φροντίζουν για τη διάνοιξη των δρόμων- θα τη μεταφέρουν στο πεδίο βολής Ασκού- Προφήτη για να γίνει η ελεγχόμενη έκρηξή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ

tenx 4

Όσο κι αν για όλους εμάς και μόνο η περιγραφή του εγχειρήματος αυτού φαντάζει εξαιρετικά ριψοκίνδυνη, για τους έμπειρους πυροτεχνουργούς του ΤΕΝΞ θεωρείται ...υπόθεση ρουτίνας.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Στο ενεργητικό τους άλλωστε έχουν πολλές επιχειρήσεις εξουδετέρωσης βλημάτων στη διάρκεια κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑP) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εξουδετέρωσης ενεργών βομβών αεροπορίας στην περιοχή του αεροδρομίου “Μακεδονία” -όπου γίνεται η διαπλάτυνση του διαδρόμου προσγειώσεως- αλλά και ναρκοπεδίων στον Έβρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΒΟΜΒΑ

«Είναι κάτι που η ομάδα έχει κάνει χιλιάδες φορές», μας ενημερώνει ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού Νίκος Φανιός.

«Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι το γεγονός ότι η βόμβα εντοπίστηκε μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα σε πρατήριο υγρών καυσίμων».

Για το λόγο αυτό και επειδή ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς ποιά θα είναι η συμπεριφορά ενός πυρομαχικού που έχει παραμείνει θαμμένο για πάνω από 60 χρόνια, αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μετακίνηση 72.000 πολιτών που κατοικούν στη γύρω περιοχή.

Σχετικές ειδήσεις