ΕΛΛΑΔΑ

Κορδελιό - βόμβα Live: Απενεργοποιήθηκε η βόμβα!

Κορδελιό - βόμβα Live: Απενεργοποιήθηκε η βόμβα!

Βόμβα Κορδελιό | Ειδήσεις: Τεράστια κινητοποίηση των αρχών για να εξουδετερωθεί η βόμβα που βρέθηκε στο βενζινάδικο στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης - Στρατός, Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική βρίσκονται «επί ποδός» προκειμένου να διεξαχθεί με ακρίβεια όλη η επιχείρηση - Λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία.

Ολοκληρώθηκε η απενεργοποίηση της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στην περιοχή Ευόσμου - Κορδελιού.

Η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

F5

Πριν λίγο, έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

tenx 2 copy

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη το στάδιο της μεταφοράς της και θα ακολουθήσει η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ

tenx 4

«Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

F6

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

F10

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η ΒΟΜΒΑ

tenx 1 copy

Σχετικές ειδήσεις