ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στο Κορδελιό: Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr

Βόμβα στο Κορδελιό: Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Newsbomb.gr
Μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση τηςβόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που εντοπίστηκε στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η βόμβα εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Νέα Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Περίπου 72.000 κάτοικοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Νίκος Φανιός, η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

«Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα», δήλωσε ο κ. Φανιός, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα είναι Αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της Αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς έχουν εξουδετερώσει περισσότερα από 23.000 βλήματα, διαφόρων διαμετρημάτων, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το Τάγμα επιχειρεί επίσης και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου έχουν εξουδετερωθεί 14 ενεργές βόμβες Αεροπορίας στην περιοχή όπου γίνεται διαπλάτυνση αεροδιαδρόμου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πανέτοιμος ο ΟΑΣΘ για τη μετακίνηση χιλιάδων πολιτών - Ειδικά οχήματα για τα ΑμΕΑ

Πανέτοιμος δηλώνει ο ΟΑΣΘ να ανταποκριθεί στη μετακίνηση των χιλιάδων πολιτών της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα διατεθούν ειδικά οχήματα.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη, «είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε λεωφορεία για τη μεταφορά των συμπολιτών μας. Υπολογίζω πως θα χρειαστούν 50 – 60 οχήματα με περίπου 100 – 120 άτομα προσωπικό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για περισσότερα λεωφορεία εάν κριθεί απαραίτητο. Κάθε λεωφορείο θα συνοδεύεται από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα, ενώ η Τροχαία θα πρέπει να μας υποδείξει τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης. Θα διαθέσουμε και δύο λεωφορεία για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό».

Η μετακίνηση με τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν, ενώ για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ με τα ειδικά οχήματα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν από νωρίτερα στο τηλέφωνο 2313 302170.

Επίσης, κάτοικοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με το ΕΚΑΒ (166) για την ασφαλή μεταφορά τους.

Σχετικές ειδήσεις