ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα Κορδελιό: Πόσο στοίχισε η εξουδετέρωση και η μεταφορά

Βόμβα Κορδελιό: Πόσο στοίχισε η εξουδετέρωση και η μεταφορά

«Ο τρόπος που δουλέψαμε, μεθοδικά, οργανωμένα και με συνεργασία, είναι οδηγός για τον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας και στο μέλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια με αφορμή τη λήξη συναγερμού της επιχείρησης απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μια πρωτόγνωρη επιχείρηση για τα ελληνικά δεδομένα που στέφθηκε με επιτυχία και συνεχάρη για την επιχειρησιακή τους ικανότητα και αποτελεσματικότητα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: το Στρατό και την ομάδα ναρκαλιευτών του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ξηράς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τους δημάρχους Κορδελιού - Ευόσμου, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα, το ΕΚΑΒ, τον ΟΑΣΘ, τα νοσοκομεία, το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα ΚΤΕΛ, τον ΟΣΕ, όλες τις εθελοντικές ομάδες, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης καθώς και τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία της Περιφέρειας. Ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συνεργασία τους και σημείωσε ότι η απομάκρυνσή τους ήταν επιβεβλημένη για την ασφάλειά τους.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ωστόσο τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένα όλα τα βήματα για τις σχετικές διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά το κόστος της επιχείρησης, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας διευκρίνισε ότι για τον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου ανήλθε σε 8.700 ευρώ ενώ ο κ. Κυρίζογλου σημείωσε ότι ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης δαπάνησε 980 ευρώ.

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, συνεχάρη όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ευχαρίστησε τους πολίτες της περιοχής για την άψογη συνεργασία αλλά και για το χιούμορ τους που, όπως επισήμανε, «ήταν καθοριστικός παράγοντας για να μην υπάρξει πανικός, αλλά μια τόσο επιτυχημένη επιχείρηση που στην αρχή φάνταζε δύσκολη». Είπε ακόμη ότι η έντονη παρουσία της αστυνομίας μηδένισε τον οποιοδήποτε φόβο των πολιτών για κλοπές. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου σχολίασε ότι "ο ελληνικός στρατός αποδεικνύεται αντάξιος της εμπιστοσύνης και της ιδιαίτερης εκτίμησης που του έχει ο ελληνικός λαός" και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

Σχετικές ειδήσεις