ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα Κορδελιό: Μεγάλη επιτυχία της ΚεντρικήςΠεριφέρειας Μακεδονίας και του Στρατού

Βόμβα Κορδελιό: Μεγάλη επιτυχία της  ΚεντρικήςΠεριφέρειας Μακεδονίας και του Στρατού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το πρωί της Κυριακής (12/2) η τεράστια επιχείρηση για την εξουδετέρωσης της βόμβας στη περιοχή Ευόσμου - Κορδελιού.

Τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο Ελληνικός Στρατός καθώς και η Αστυνομία, με άρτιες και άκρως προσεγμένες κινήσεις σχεδίασαν και υλοποίησαν με απόλυτη επιτυχία την τεράστια επιχείρηση που στήθηκε για την εξουδετέρωση της βόμβας και παράλληλα για την προστασία των πολιτών.

Οι αξιωματικοί της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) με απόλυτη ακρίβεια πραγματοποίησαν ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή, ενώ στη συνέχεια οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεταφορά της βόμβας και εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, με ελεγχόμενη έκρηξη.

Δείτε πόσο στοίχησε η επιχείρηση απο την άρχη έως το τέλος

IMG 6634 1

Μεγάλη επιτυχία της Κεντρικής Περιφέρειας Μακεδονίας

Ένα δύσκολο συνάμα πρωτόγνωρο έργο κλίθηκε να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παρακολουθούσε στενά από την πρώτη στιγμή όλη την τεράστια επιχείρηση που στέφθηκε τελικώς με απόλυτη επιτυχία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την εξουδετέρωση της βόμβας: «Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη φάση της επιχείρησης, η απενεργοποίηση δηλαδή, του εκρηκτικού μηχανισμού της βόμβας και τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση της επιχείρησης που είναι η απομάκρυνση της βόμβας από την περιοχή. Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν εκτός της ζώνης εκκένωσης για το επόμενο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ετοιμότητα της αντιπεριφερειάρχη, Βούλας Πατουλίδου, αλλά και του Δημάρχου που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιχείρηση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού σε περίοδο ειρήνης στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς οι αρχές επιχείρησαν να απομακρύνουν περίπου 72.000 ανθρώπους από τις εστίες τους. Η ακτίνα της επιχείρησης, το σχέδιο της οποίας οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφορά τους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ενώ «αγγίζει» και τα όρια του Δήμου Δέλτα.

Σχετικές ειδήσεις