ΕΛΛΑΔΑ

«Βουλιάζει» στα σκουπίδια η Ζάκυνθος – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων: Δεν αντέχουμε άλλο! (vids+pics)

«Βουλιάζει» στα σκουπίδια η Ζάκυνθος – Κραυγή αγωνίας των κατοίκων: Δεν αντέχουμε άλλο! (vids+pics)

Εκατοντάδες Ζακυνθινοί συγκεντρώθηκαν σήμερα (15/2) στην πλατεία Σολωμού, την κεντρική πλατεία, μπροστά από το δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική κατάσταση από τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης.

Οι πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά, απαιτώντας άμεση λύση και αποκομιδή των απορριμμάτων, «εδώ και τώρα».

Τη στιγμή όμως που το συλλαλητήριο έφτανε στο τέλος του, μία ομάδα θερμόαιμων νεαρών έσπασε τη γυάλινη πόρτα του δημαρχείου Ζακύνθου, η οποία από το πρωί ήταν κλειδωμένη.

zakinthos2

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους, μέλη των παραγωγικών φορέων της Ζακύνθου, κατήγγειλαν την ολιγωρία, αλλά και την αδυναμία όλων των αιρετών και των αρμοδίων, για την εξεύρεση λύσης, αφού η κατάσταση με τα σκουπίδια γίνεται ολοένα και χειρότερη σε ολόκληρο το νησί.

Παράλληλα, έθεσαν θέμα της δημόσιας υγιεινής και εξέφρασαν τους φόβους τους για τη νέα τουριστική περίοδο.

Η συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί, ζητά την «άμεση έναρξη δημόσιου διαλόγου με τον ίδιο τον δήμαρχο, που φαίνεται πως οι ενέργειες και τα λεγόμενά του εντείνουν την αγανάκτηση και την οργή της κοινωνίας». Συγκεκριμένα, ζητούν από το δήμαρχο, Αναστ. Κολοκοτσά, να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μόνιμη και την ενδιάμεση φάση. Επίσης, να γίνει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων πριν να είναι αργά για τη δημόσια υγεία.