ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη στη Ρόδο: Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια!

Απίστευτη απάτη στη Ρόδο: Παρίστανε τον αστυνομικό για πέντε χρόνια!

Συστηνόταν συστηματικά σε πολίτες ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και τους αποσπούσε πολλά χρήματα.

Όχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε ολόκληρα χρόνια παρίστανε τον αστυνομικό ένας 44χρονος Ροδίτης, χρησιμοποιώντας την ψεύτικη αυτή του «ιδιότητα» προκειμένου να εξαπατά ανυποψίαστους πολίτες.

Τελικά, συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την προανακριτική έρευνα που διενήργησε, εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις απάτης, με τον 44χρονο να κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης Αρχής, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της πλαστογραφίας.

Αφού συστήνονταν στα υποψήφια θύματά του ως αστυνομικός που υπηρετούσε στην Οικονομική Αστυνομία, προφασιζόταν ότι με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις του μπορούσε να μεσολαβήσει για τη ρύθμιση φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και αποσπούσε σημαντικά χρηματικά ποσά.

Οι αστυνομικοί, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

Πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων- αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb) στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων καθώς και σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το προκαταρκτικό υλικό που συγκεντρώθηκε εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο από το 2012 έως σήμερα και υπολογίζεται ότι ο δράστης απέσπασε συνολικά πάνω από 58.700 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (08/04)στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις