ΕΛΛΑΔΑ

Στα άκρα η κόντρα για τα σχολικά βιβλία

Στα άκρα η κόντρα για τα σχολικά βιβλία
Φάκελο με 30 υποθέσεις που φέρονται να εκδοθήκαν με καθυστέρηση από τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νίκο Αγγελάρα...

Φάκελο με 30 υποθέσεις που φέρονται να εκδοθήκαν με καθυστέρηση από τον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νίκο Αγγελάρα, ο οποίος ήταν αρμόδιος και για την έκδοση των σχολικών βιβλίων έχει στα χέρια του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Τον επίμαχο φάκελο απέστειλε στο υπουργείο ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου κ. Γιάννης Καραβοκύρης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Παπαϊωάννου.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία της υπουργού Παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου ότι ο συγκεκριμένος αντιπρόεδρος καθυστέρησε να εκδώσει την απόφαση σχετικά με την έκδοση των βιβλίων με αποτέλεσμα να αρχίσει η σχολική χρόνια και οι μαθητές να μην έχουν βιβλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 30 υποθέσεων για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες (περί καθυστέρησης), περιλαμβάνονται και δύο που αφορούν διαγωνισμό για την ανάθεση σε εταιρία πληροφοριακών συστημάτων για την είσπραξη φόρων.

Ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, μελετά τον συγκεκριμένο φάκελο και μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του, σχετικά με την… πειθαρχική αντιμετώπιση του κ. Αγγελάρα.