ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Βουβός πόνος στην κηδεία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου

Πτώση ελικοπτέρου: Βουβός πόνος στην κηδεία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου

Πτώση ελικοπτέρου | Ειδήσεις: Το τελευταίο «αντίο» σήμερα, Παρασκευή (21/04/2017), για τους αδικοχαμένους αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου «Χιούι» στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Παλαιοκκλησίου, στην Καρδίτσα συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί τον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου.

kideia14 1

Με δάκρυα στα μάτια, την ιαχή «Αθάνατος» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκατοντάδες πολίτες, είπαν το «τελευταίο αντίο», στο χωριό όπου έμεινε τα τελευταία χρόνια ο συνταγματάρχης με την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους.

Στους επικήδειους που εκφωνήθηκαν, από τον Κίμωνα Καλεντερίδη, συνταγματάρχη, αρχηγό της τάξεως '89 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκκλησίου, Χρήστο Μπάγκο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ήθος του Θωμά Αδάμου, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την προσφορά του, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

kideia7 1

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

kideia2 1
kideia4 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newbomb.gr

Ο Θωμάς Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιοκκλήσι και κατάγονταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και υπηρετούσε στην Πρώτη Στρατιά στη Λάρισα, όπου και επιβιβάστηκε στο μοιραίο ελικόπτερο.

kideia13

Το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 18:30, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο υποστράτηγος (ΤΘ) και υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς Ιωάννη Τζανιδάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του συγκυβερνήτη Κώστα Χατζή

Εν τω μεταξύ, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τελέστηκε χθες Πέμπτη (20/04/2017) στη Φαλάνη της Λάρισας η νεκρώσιμη ακολουθία του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Κώστα Χατζή.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στη Λάρισα για τις νεκρώσιμες ακολουθίες των αδικοχαμένων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν τη ζωή τους χθες στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στην εξόδιο ακολουθία του υπολοχαγού Κωνσταντίνου Χατζή συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον αξιωματικό. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά και ο πόνος για τους συγγενείς του αβάσταχτος.

«Είναι άδικο για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Ήταν νιόπαντρος και το καλύτερο παιδί», είπε μεταξύ άλλων συγγενικό πρόσωπο του αδικοχαμένου Κώστα Χατζή που έχασε τη ζωή του μαζί με τρεις ακόμη στρατιωτικού στην συντριβή του ελικοπτέρου.

«Έκανε το καθήκον του, όπως και άλλο τρεις ισάξιοι αξιωματικοί. Αθάνατοι!», ανέφερε συγχωριανή του.

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον κυβερνήτη Δημοσθένη Γούλα

Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης (20/04/2017) οδηγήθηκε σε κλίμα οδύνης στην τελευταία του κατοικία ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, Δημοσθένης Γούλας, ένα από τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις 12:00 τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, παρουσία συναδέλφων, συγγενών και φίλων που αποχαιρέτησαν τον αξιωματικό.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και η σύζυγος του ταγματάρχη που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε και προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους.

11

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της συζύγου του Δημοσθένη Γούλα: «Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ» είπε.

«Είμαι υπερήφανος», είπε φανερά συντετριμμένος ο πατέρας του ταγματάρχη:

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή (21/04/2017) στις 10:00 κηδεύεται ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος στο Παλαιοκλήσι Καρδίτσας, ενώ στις 18:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς, υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου έχει κηρυχθεί από την Τετάρτη (19/04/2017) τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις